Jižní Čechy patří k jedněm z nejkrásnějších krajů České republiky, a to platí i v jídle. Podívali jsme se, čím mohou jihočeské tradice obohatit váš jídelníček čtěte více
Rajče, bazalka a avokádo, to je záruka osvěžujícího a lehkého pokrmu. Když jej chcete mít extra zdravý, tak jej podávejte jako dip s nakrájenou zeleninou.
Meruňkový drobenkový koláč je klasika, která nikdy nezklame! A pokud přidáte vůni kvítků levandule, stane se z tradičního koláče ještě půvabnější a přitažlivější dezert s originální chutí a vůní.
Marinované jehněčí maso je potřeba dlouho pomalu táhnout. Čekání se vám odmění výbornou chutí masa, které se bude skoro rozpadat.
Čokoládová pěna vypadá luxusně, ale její přípravu zvládne každý! Vyberte co nejkvalitnější čokoládu a vyšlehejte pevný sníh, který dá čokoládové pěně její konzistenci.
Hlávkové zelí, které je dnes běžně k dostání v obchodech, bylo vyšlechtěno z brukve zelné a pěstuje se už od dob prvních Římanů. O jeho rozšíření do…
Třeba taková raw rajčatová omáčka ze sušených rajčat, čerstvých rajčat a bazalky je naprosto famózní.
Pro milovníky masa je určená tato lahodná paštika s cibulovou omáčkou. Skvěle se hodí jako předkrm nebo lehká večeře.
Kuskus nasladko? Vyzkoušejte jej v tomto jednoduchém dezertu, který bude skvěle chutnat i vychlazený.
Všichni chceme dát svým dětem to nejlepší, ale jak na to, když v zimě jsou některé potraviny dražší nebo těžko dostupné čtěte více
Jáhly, nebo také pšeno, naši předkové servírovali jako sváteční jídlo. Mají velmi vysokou výživovou hodnotu a dají se připravit naslano i nasladko. Několikrát je propláchněte horkou vodou, aby se odstranila jejich nahořklá chuť. Stačí je pak osladit, přidat čokoládu a ovoce a bezlepková zdravá varianta krupičné kaše je hotová.