Zázvor patří k nejúčinnějším potravinám v boji s nachlazením. V létě zase krásně osvěží jako zázvorová limonáda. Ve formě sirupu je použití zázvoru velmi snadné a rychlé – stačí jej rozmíchat ve vodě nebo čaji.
Hummus je nedílnou součástí každého jídla na Středním východě. Obsahuje železo, proteiny a vitamíny skupiny B.
Poctivý vývar poslouží jako základ lahodné polévky a můžete jej přidávat i do omáček, které budou daleko chutnější a výraznější. Navíc je plný prospěšných látek…
Kuchyň bývá právem označována za srdce domácnosti. Zde se všichni scházejí na jídlo, píší se zde úkoly, hrají hry čtěte více
Neobvyklá verze cibulové polévky se smetanou bude skvělou volbou, když potřebujete pořádně zahřát. Můžete ji dozdobit krutony nebo najemno nakrájenými plátky cibule.
Cibulová polévka je skvělá v zimě, zasytí, zahřeje a zároveň není příliš těžká. S čerstvým chlebem, máslem a sýrem je to dokonalá kombinace po náročném dni. Jaká je podle vás lepší? Francouzská s vínem, nebo jemná smetanová česká?
Makronky jsou jedním ze symbolů Francie: jsou totiž stejně šarmantní a okouzlující, decentně křupají a mají úžasnou chuť která se rozplývá na jazyku. Kdo je…
Na zahřání na podzim je skvělý aromatický čaj se super zdravou brusinkou a kořením.
Bonbony sice nepatří k nejzdravějším potravinám, ale přesto je stále dětem nosí babičky a další příbuzní. Pokud už nevíte, co se záplavou sladkostí dělat čtěte více
Ovesná kaše patří k oblíbeným dětským pokrmům. Můžete ji podávat už od desíti měsíců věku a místo ovsa můžete použít i jiné obiloviny, kupříkladu jáhly nebo pohanku.
Elegantní, šarmantní a vtipný... Ladislav Špaček není jen mistrem etikety a slušného chování, ale i gurmánem čtěte více