Vídeňský bramborový salát se obejde bez majonézy, ale je krásně vláčný díky vývaru. Podává se v každé vídeňské hospodě a restauraci jako příloha. Vyzkoušejte jej…
Na závěr roku nás čekají bohatá štědrovečerní tabule, spousta cukroví, návštěvy příbuzných a oslavy, během kterých se s chutí napijeme čtěte více
Voňavé perníčky a vanilkové rohlíčky by určitě na vánočním stole neměly chybět, ale všechny další druhy můžete poskládat z nepečeného cukroví. Má řadu výhod – je…
Chcete vyzkoušet něco jiného než tradiční chlebíčky? Nabídněte hostům na party zdravé občerstvení z čerstvé zeleniny a pikantních dipů. Na větší talíř nebo mísu nakrájíme na tenčí hranolky mrkev, řapíkatý celer, salátovou okurku, červenou a žlutou papriku. Mísu vložíme doprostřed stolu, založíme vychlazené dipy a ihned konzumujeme.
Toto cukroví krásně křupe a zaujme vás decentní chutí oříšků. Navíc není příliš sladké, takže je skvělou volbou pro ty, kdo i o svátcích dbají…
S Vánocemi také přichází doba, kdy zkrášlujeme domácnost vánočními dekoracemi. Pokud si chcete domácnost nazdobit a provonět za pár korun, stačí do misek nebo na nějaké…
Cukroví můžete napéci v klidu už během prosince. Důležité je péci ve správném pořadí od cukroví, které se musí nechat rozležet čtěte více
Když zbydou vajíčka natvrdo, můžete z nich připravit skvělé vaječné ragů. Tento jednoduchý recept vám také nabízí možnost vyzkoušet kapary a ančovičky. Pikantní dresink z hořčice můžete využít i na zeleninové saláty.
Zbyly vám od večeře vařené brambory? Připravte si z nich italské noky. Když využijete potraviny, které byste jinak vyhodili, pomůžete svému rozpočtu i přírodě.
Žádná předpřipravená směs koření na "svařák" se nevyrovná této pochoutce, s karamelizovaným cukrem a čerstvou pomerančovou šťávou. Nezapomeňte ani na plátek citrónu na ozdobu!
Můžeme během zimního období jíst, na co máme chuť, protože je na to náš metabolismus nastavený čtěte více