Osvěžte se sorbetem, který je ideální i pro vegany. Pokud si chcete opravdu dopřát, přidejte i víno.
Kombinace ovoce a masa je stále oblíbenější. Místo tradiční pizzy se šunkou a ananasem vyzkoušejte sofistikovanou kombinaci fíků se šunkou.
Kvašení je jedním z nejzdravějších způsobů uchování zeleniny i ovoce. V kvašených potravinách je dokonce více vitamínů než v původních surovinách a především obsahují probiotické bakterie mléčného kvašení,…
Sladký dýňový koláč s javorovým sirupem a ořechy se inspiroval americkou tradicí Díkuvzdání. Stějně tak výborný bude i s vlašskými ořechy z české zahrádky. Vyzkoušejte…
Puding s francouzským nádechem je jednoduchý na přípravu. Se šlehačkami a čerstvými jahodami bude nezapomenutelný dezertem při letním grilování! Místo jahod můžete vyzkoušet i jiné ovoce, třeba borůvky.
Květák patří podobně jako např. brokolice k tzv. superpotravinám a to díky tomu, že obsahuje malé množství sacharidů a tuků. Kromě toho je plný vitamínů a…
Pečená dýně je podzimní klasika, která i v městském bytě vykouzlí atmosféru venkova. Stačí zavřít oči a zhluboka se nadechnout vůně smažené slaniny a zemité…
V sychravých dnech, kdy občas nechybí podzimní plískanice, jsme rádi se svou rodinou doma. Letní ubrusy s výšivkami jahodových květů jsou schované ve skříni, místo osvěžujících domácích…
Mochna nátržník je vytrvalá bylinka, která voní po růžích. V průmyslu se z ní získává barvivo a v naší domácnosti může být dobrým pomocníkem. Pro…
Italská panna cotta a tradiční česká rebarbora tvoří lahodný kontrast. Panna cottu si připravte klidně den dopředu, je třeba ji chladit několik hodin dopředu. Rebarborovou…
Konec léta je tím správným obdobím pro sklizeň voňavých, sluncem vyhřátých rajčat. Pokud si jejich sladkou chuť budete chtít dopřát i v zimě, upečte je podle tohoto…