Květák patří podobně jako např. brokolice k tzv. superpotravinám a to díky tomu, že obsahuje malé množství sacharidů a tuků. Kromě toho je plný vitamínů a…
Pečená dýně je podzimní klasika, která i v městském bytě vykouzlí atmosféru venkova. Stačí zavřít oči a zhluboka se nadechnout vůně smažené slaniny a zemité…
V sychravých dnech, kdy občas nechybí podzimní plískanice, jsme rádi se svou rodinou doma. Letní ubrusy s výšivkami jahodových květů jsou schované ve skříni, místo osvěžujících domácích…
Mochna nátržník je vytrvalá bylinka, která voní po růžích. V průmyslu se z ní získává barvivo a v naší domácnosti může být dobrým pomocníkem. Pro…
Italská panna cotta a tradiční česká rebarbora tvoří lahodný kontrast. Panna cottu si připravte klidně den dopředu, je třeba ji chladit několik hodin dopředu. Rebarborovou…
Konec léta je tím správným obdobím pro sklizeň voňavých, sluncem vyhřátých rajčat. Pokud si jejich sladkou chuť budete chtít dopřát i v zimě, upečte je podle tohoto…
Pesto je oblíbenou omáčkou k dochucení těstovin, která voní létem v Itálii. Připravit si ji můžete doma, snadno a rychle. Poradíme vám také, jak ji…
Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé…
Cibule patří k velmi zdravým potravinám a navíc je levná a jednoduchá na přípravu! Vyzkoušejte francouzskou cibulačku, zapečené brambory, dip nebo exotickou marmeládu. Jak cibule…
Nejznámějšími druhy u nás jsou cibule kuchyňská, cibule šalotka nebo cibule zimní. To však neznamená, že jsou jediné, nejen u nás, ale na celém světě…
Citronová zálivka je ideální ke sladkým i slaným jídlům. Zkuste ji třeba k rybě či salátu.