Polníček není salát, ale bylinka příbuzná kozlíku lékařskému. Oblíbili se jej staří Římané, kteří jej jedli velmi často. A my jej milujeme kvůli jeho šťavnaté, delikátní oříškové chuti a obsahu hořčíku, který potřebuje naše nervová soustava. A vitamínů má více než klasický salát!
Nevšední jídlo plné vitamínů a chuti, navíc hotové během několika minut.
Znáte jej ze seriálů, divadla i dabingu. Syn Leoše Suchařípy následoval svého otce v herecké kariéře, ale stejně náruživě se věnuje i roli kuchaře. Inspirujte…
Müsli tyčinky si můžete vytvořit doma, přesně podle vaší chuti. Stačí vybrat oblíbené oříšky, přidat trochu koření, spojit vše pomocí mixéru s datlemi nebo rozinkami.…
Maliny chutnají nejlépe právě utržené, ale sirup je skoro stejně dobrý. Využijete jej nejen na přípravu nápoje, ale i na dezerty. Výborně chutná s vanilkovou…
Nevíte, jak naložit s velkou úrodou hrušek? Připravte si toto aromatické a chuťově výrazné čatní! Perfektně doplní pečené maso nebo aromatické sýry! Podívejte se na video…
Stále chladnější dny si můžete zpestřit vynikajícími recepty z medu. Co třeba zkusit glazované kotlety, medovou kachnu se zázvorem nebo oblíbený perník s povidly? Jaký z našich receptů…
Svěží koláč plný barev a vůní. Pokud Vás tlačí čas, sáhněte po hotovém křehkém těstě v obchodě. Chcete-li si užít přípravu koláče od samého začátku, připravte…
Bylinky můžete usušit, zamrazit, naložit do oleje… nebo z nich připravit delikátní bylinkové máslo. Vyzkoušejte třeba tymiánové máslo nebo oblíbené provensálské koření: rozmarýn, bazalka a tymián.…
Mohlo by se zdát, že zavařování fíků v našich podmínkách nedává smysl! Fíky jsou sice pokladem středomoří, ale právě v těchto dnech se i k…
Léto v lahvi! To je meduňkovo-mátový sirup, který vám poslouží nejen na přípravu nápoje, ale i na dochucení dezertů. Podívejte se na video s Tomášem…