Návštěvu můžete překvapit třeba smaženými artyčoky obalovanými v těstíčku. Podávejte je k pivu či vínu.
Španělé kdoule prodávají hlavně v řeznictví a rádi ji kombinují třeba se sýry. Ale i když zůstanete doma a rozhodnete se překvapit rodinu něčím výjimečným, kdoule je sázka na jistotu. Můžete ji připravovat jako delikatesu s masem, nebo z ní udělat dětem sladkou večeři.
Dužnina kdoule obsahuje velké množství pektinu, proto ji dobře využijete třeba pro přípravu marmelád, džemů nebo rosolů.
Pečené nebo vařené kdoule prý mají silné antirevmatické účinky, proto lidoví léčitelé doporučují lidem, kteří trpí revmatickými obtížemi, aby alespoň jednou týdně konzumovali několik pečených kousků tohoto ovoce.
V létě je potřeba pít dva až tři litry denně, jinak klesne vaše výkonnost, energie a tím ohrožujete i své zdraví. Jak poznáte, že potřebujete pít…
Paprika je v našich kuchyních vděčným společníkem. Má velmi všestranné použití, je snadno dostupná, chutná dobře a navíc je zdravá. Můžete si ji zapéct, ugrilovat, uvařit,…
Léto si můžete zpestřit broskvovou polévkou, která vás příjemně osvěží a zažene chmury. A říkáte si proč? Není v tom žádné kouzlo. Broskve totiž obsahují niacin,…
Znáte jostu? Tento kříženec angreštu a černého rybízu vzhledově připomíná spíše rybíz a to nejen díky svým plodům (ty jsou větší než u rybízu), ale…
Meruňky obsahují takové množství zdravých látek, že se jim i říká ovoce zdraví. Užijte si je čerstvé i sušené! Stačí tři meruňky denně, abyste měli…
Pokud se vám omrzel váš obvyklý salát s dresinkem z olivového oleje a kapkou balsamikového octa, nemusíte hned vymýšlet nový salát! Zkuste nový dresink. Máme pro…
Pokud se vám urodilo na zahradě spousta máty nebo levandule, schovejte si je na podzim a zimu. Poradíme vám, jak je jednoduše usušit, zamrazit, naložit……