Léto si můžete zpestřit broskvovou polévkou, která vás příjemně osvěží a zažene chmury. A říkáte si proč? Není v tom žádné kouzlo. Broskve totiž obsahují niacin,…
Znáte jostu? Tento kříženec angreštu a černého rybízu vzhledově připomíná spíše rybíz a to nejen díky svým plodům (ty jsou větší než u rybízu), ale…
Meruňky obsahují takové množství zdravých látek, že se jim i říká ovoce zdraví. Užijte si je čerstvé i sušené! Stačí tři meruňky denně, abyste měli…
Pokud se vám omrzel váš obvyklý salát s dresinkem z olivového oleje a kapkou balsamikového octa, nemusíte hned vymýšlet nový salát! Zkuste nový dresink. Máme pro…
Pokud se vám urodilo na zahradě spousta máty nebo levandule, schovejte si je na podzim a zimu. Poradíme vám, jak je jednoduše usušit, zamrazit, naložit……
Tepelně upravená rajčata jsou zdravější než čerstvá. Zkuste ji je usušit, připravit z nich rychlou salsu nebo neapolskou omáčku. Rajčata obsahují až 90% vody, velmi…
Jste připravení na rajčatovou sezónu? My ji oslavíme osvěžující polévkou a pikantní zavařeninou. Jak využijete rajčata v kuchyni vy?
Pesto je čerstvá, zpravidla zelená omáčka na těstoviny, jejímž původem je Itálie. V té nejběžnější variantě je jeho základem kvalitní olivový olej, oříšky, parmezán, česnek a…
Granátové jablko je skvost v kuchyni. Nejen že skvěle chutná, je navíc velmi zdravé a také doslova prozáří každý pokrm. Salát nebo müsli ozdobené šťavnatými zrníčky…
Grilované maso si přímo říká lehké, čerstvé a dietní salátky. A pokud dbáte na zdravou stravu, vyzkoušejte naše lahodné recepty na grilovanou zeleninu!
Domácí zmrzliny si vyrobíte za chvíli, výhodou je, že si do nich dáte přesně to, na co máte chuť. Od osvěžujícího sorbetu až po čokoládové…