Hlídáte si linii nebo se o to aspoň občas snažíte? Vybrali jsme pro vás celodenní menu oblíbených pochoutek s odlehčenější variantou. Pro zhubnutí do plavek se…
Hrachové výhonky byly dlouho výsadou asijské kuchyně, ale pro svoji jemnou hráškovou chuť a bohatství vitamínů začínají nacházet místo i v evropské kuchyni. I když…
Kopřivy se sbírají v období, kdy ještě údajně nežahají, tedy přesněji než vyrostou na jejích stoncích žahavé chloupky obsahující kyselinu mravenčí. Toto období většinou trvá kolem…
Jak bude vypadat naše velikonoční menu? Tradiční křenová polévka, jehněčí hřbet pečený v troubě, nádivka a na závěr mazanec. Dáte si také?
Pučálka je naklíčený změklý hrách, který se dá využít v teplé i studené kuchyni. Můžeme ho opéct na pánvičce na sádle, přidat do zeleninových salátů, nebo…
Jehněčí patří mezi neprávem podceňovaná masa. Jehňata jsou živená mlékem, jejich maso jehňat je kvalitní a zdravé, na rozdíl od skopového nemá výraznou chuť, je…
Velikonoční atmosféru si můžete doma snadno vykouzlit během chvilky. Stačí použít jarní barvy a popustit uzdu naší kreativity. A pokud se vám nechce nic vymýšlet,…
Velikonoční stůl zdobí nejčastěji beránek, mazanec, vajíčka nebo také domácí paštika. Zkuste některý z našich receptů a dejte nám vědět, jak vám chutnal, případně se pochlubte, jaké…
Hanka Burdová je modelka a moderátorka, která v Řecku devět let žila a dokonce se tam provdala. Její musaku miluje i její řecká tchyně – a…
Nádivka se z pouhopouhého doplňku drůbeže stala jarní stálicí, kterou můžete použít i místo přílohy nebo jako samostatné jídlo. Tradiční místo na velikonoční tabuli měla na…
Luštěniny si máme dopřát alespoň dvakrát týdně. Vyberte si z receptů, které voní a chutnají exoticky. Tradiční recepty z luštěnin najdete zde (fazolová pomazánka, burákové…