Špaldová pšenice je nešlechtěný druh pšenice, která se od moderní pšenice liší svým složením i chutí. Připomíná oříšky, a proto se doporučuje ji do jídelníčku…
Pokud se zeptáte zahrádkáře na lebedu, většinou začne lomit rukama, protože lebedu považuje za plevel, který se velmi jednoduše množí. Stačí nechat jednu jedinou kytku…
Rebarbora nebo-li reveň je zelenina, která se používá v našich kuchyních spíše jako ovoce. Rebarbora pochází z Tibetu, kde je oceňována především pro své léčebné účinky. U…
Je jedno, zda máte rádi saláty nebo si radši připravujete maso, všechna jídla mohou být zajímavější a atraktivnější, když se dobře připraví a navíc hezky…
Český chřest byl a je ve světě vždy pojmem a známkou té nejvyšší kvality. O mezinárodním věhlasu našeho „bílého zlata“ přitom v jeho domovině – ČR – málokdo ví. Chřest vyžaduje…
Vše, co jíme, v čem jídlo připravujeme a jak s jídlem zacházíme, se odráží na našem zdraví. Máme pro vás tipy, jak svou kuchyni zbavit všech potenciálně…
Iva Hüttnerová je výtvarnice, herečka a největší autorita, co se týče moudrosti našich babiček v domácnosti. Proto jsme zvědavě nakoukli do její kuchyně a poprosili…
Tato jarní rostlinka, která je často vnímaná jako pouhý plevel, si může i ve vaší kuchyni najít své místo. Smetánka lékařská neboli pampeliška se dá…
Ať již míříte do supermarketu nebo na trhy, bude se vám hodit návod, podle čeho vybírat zeleninu, od avokáda až po žlutou tykvi. Lepší jednotlivé…
Svou kreativitu nemusíte uplatnit pouze v kuchyni, váš oblíbený styl přeneste do ostatních pokojů. Přitom většinou stačí pár drobných úprav, voňavá kytice na stole a hned…
Chystáte rodinnou oslavu a chcete hosty překvapit chutným pohoštěním, které vám nezabere moc času? Tak zkuste naše vynikající parmazánové sušenky se sezamovými semínk, vynikající rozpečený…