Tuto chutnou bylinku si časem zamilujete tak, že si jí ozdobíte nejeden pokrm a možná začnete pěstovat i doma. Kerblík je nenáročná jednoletá rostlinka, velmi…
Vepřové maso patří spolu s hovězím k nejoblíbenějším v české kuchyni. Je sice poměrně tučné, ale křehčí než hovězí maso. Výjimkou je panenka, která je…
Asi nejznámější masopustní cukrovinka jsou makové koláče. Jejich příprava zabere hodně času, protože se nechávají nadvakrát kynout. Místo máku můžete použít i tvaroh, povidla nebo jablečné pyré. Nebo vyzkoušejte exotickoy variantu s fíky a mandlemi.
Kuchaře Martina Polačka znáte z pořadu Když vaří táta. Možná tedy i víte, že Martin zbožňuje chilli papričky, Mexiko a quesadillu. Quesadilla je tortilla plněná…
Iva Hüttnerová vybírá ty nejlepší rady našich babiček jak napravit a vylepšit pokrmy, jakož i různé triky a fígle kuchařské. Přesolili jste polévku nebo omáčku?…
Maso tura domácího patří společně s vepřovým k nejpoužívanějším masům v české kuchyni. Mezi jeho hlavní plusy patří vysoký obsah vitamínu B2, železa a aminokyselin. Hovězí maso je…
Zkuste svému milému upéct tohle sladké vábení v podobě nadýchaného čokoládového dortu. Dort můžete posypat oříšky, strouhanými mandlemi, ovocem, případně na něj napsat zamilovaný vzkaz.…
Máte v kuchyni koše na tříděný odpad a dbáte na to, abyste každý útržek papíru, plastu nebo láhev hodili do správné nádoby? Třídění je dobré…
Francouzské koblížky les chouquettes (výslovnost le šuket) upeče i začátečník. Výsledkem jsou vláčné elegantní minidezerty. Když si pohrajete s jejich ozdobením, budou skvělým zákuskem nebo…
Především v zimních měsících potřebujeme vitamíny jako sůl. Zelí jich obsahuje víc než dost. Máme pro vás moderní i tradiční recepty. V případě zelí nemusíte…
Připravte si domácí zeleninové chipsy, kterými nadchnete každou návštěvu. Také je možné, že než návštěva přijde, talířek s chipsy bude prázdný. Doporučujeme vyzkoušet i sladší varianty…