Chcete naučit děti vařit a vést je ke zdravému životnímu stylu? Není nic jednoduššího, než s nimi vařit. Přemýšlíte nad tím, jaká jednoduchá jídla mohou vaše…
Cibulová polévka je skvělá v zimě, zasytí, zahřeje a zároveň není příliš těžká. S čerstvým chlebem, máslem a sýrem je to dokonalá kombinace po náročném dni. Jaká…
Matěj Ruppert je zpěvák ze skupiny Monkey Business, příležitostný herec, všeuměl a především velký gurmet. Tagliatelle Bolognese patří k nejznámějším italským receptům. Suroviny a postup…
Asi každý z vás se již někdy setkal se zázvorem. Někteří pouze v podobě sušeného koření, ale to asi jen proto, že netušili, kolik zdraví…
Muzikant Vojta Lavička nechybí na žádné důležité události romské kultury a byl také členem kultovních kapel Álom a Gipsy.cz. Pišot je jeho oblíbené jídlo, které…
Slovenská herečka a moderátorka Lenka Vácvalová miluje bryndzu a halušky jsou její oblíbené rodinné jídlo. Do tohoto receptu přidává i slaninu nebo jiné maso, které…
Rozmarné počasí si pohrává s naší imunitou a snad v každé rodině je jednou za čas někdo nemocný – nebo na něj začíná něco lézt.…
Indická kuchyně je zdravá, barevná a voňavá. I doma si můžete připravit exotické pokrmy – díky koření, které i rýži s čočkou pozvedne na úplně jinou…
Křen koupíte za pár korun v každé samoobsluze nebo na trhu. Tato nenápadná zelenina je nabitá léčivými látkami, vitamíny, minerály. Má výraznou pikantní chuť a je…
K hovězímu masu se hodí jako málokterá jiná omáčka. Nejlepší je z čerstvého křenu, ale chutná i z nakládaného. Čerstvý křen nenechte přejít varem, jinak ztratí svoji typickou štiplavou chuť.
Lahodnou čočkovou polévku můžete připravit i jako přílohu – stačí použít méně vody. Jako samostatné jídlo ji doplňte rýží nebo salátem. Je výbornou přílohou také k masu. Použít můžete běžnou čočku, k dostání je ale i červená čočka, která je pro indickou kuchyni typická. Červenou čočku stačí propláchnout a nechat namočit na deset nebo dvacet minut, hnědou čočku nechte namočenou klidně přes noc. Solte až hotovou polévku!