Lahodnou čočkovou polévku můžete připravit i jako přílohu – stačí použít méně vody. Jako samostatné jídlo ji doplňte rýží nebo salátem. Je výbornou přílohou také k masu. Použít můžete běžnou čočku, k dostání je ale i červená čočka, která je pro indickou kuchyni typická. Červenou čočku stačí propláchnout a nechat namočit na deset nebo dvacet minut, hnědou čočku nechte namočenou klidně přes noc. Solte až hotovou polévku!
Hovězí na česneku s jasmínovou rýží si moderátorka a herečka Veronika Hong oblíbila už jako malé děvče. Její tatínek totiž z Vietnamu pochází. I ze zbytků rýže…
Pokud počítáte, že vaše oslava nebude alkoholu prostá, potom jsou následující řádky určené právě pro vás. Je jasné, že nejjistějším prostředkem proti kocovině…
Během vánočních svátků, ale také i po Vánocích bychom měli dbát na správné skladování u cukroví, které si někteří napečou do zásoby nebo které nám…
Silvestr už pomalu klepe na dveře a s ním i slavnostní přípitek. Rádi byste si dopřáli „bublinky“, ale vlastně nevíte jak se v nich vyznat?…
S vánočním časem přichází pohoda a s pohodou i dobré skutky. Udělejte něco dobrého i pro ptáčky, kteří přes zimu hledají pod sněhem či ledem…
Štědrý večer není jen čas pohody a dárků, ale také tajemna a kouzel. Pojďme se podívat pod pokličku tajuplných rituálů našich předků. Kouzelná pec V…
Vánočky mají v našich končinách dlouhodobou tradici, patří u nás těm k nejstarším pokrmům, které se o Vánocích podávají. Vánočkám se dříve říkalo „calty“, „pleténky“,…
Každá rodina má své tradiční menu na Štědrý večer, na které nedá dopustit. Pokud máte chuť di vytvořit vlastní tradici nebo zkusit jednou něco nového,…
Vánoční zvyky a obyčeje bývají stále častěji omezovány pouze na štědrovečerní večeři, dárky nadělované Ježíškem a spíše výjimečně snad ještě s pouštěním lodiček, litím olova…
Většinu Štědrého dne strávíte v kuchyni a budete potřebovat každou minutu času a každé volné místo na pracovní lince. Proto si kuchyň ukliďte už předem,…