Pečete super koláče a jste přebornicí ve všech kuchyňských disciplínách? Právě vás hledáme,abyste se zúčastnila našich Duelů. V každém Duelu se proti sobě utkají dvě…
Olivový a řepkový olej jsou stálicemi mezi oleji. Pokud ale olivový olej používáte na smažení, protože je zdravější než máslo, zbystřete. Při velkých teplotách se…
Kukuřice v našich krajích už zdomácněla. Díky své lahodné chuti se stala oblíbenou pochoutkou, ať už ve formě popcornů, příloh, nebo samostatně uvařené. Kukuřice má…
Má smysl třídit? Skončí všechno skutečně na jedné hromadě? Mám vymývat kelímky od jogurtů nebo ne? Jak je možné, že se u nás třídí jen…
Dlouhé roky se v Čechách vařila pouze standardní jídla a úplně se zapomínalo na klasické chuťovky našich předků. Naštěstí poslední roky se pomalu lidé vrací…
Moderní technologie nám nejen zjednodušují práci, ale také přinášejí nové možnosti ve vaření. Díky nim zůstávají v potravinách živiny a tělu prospěšné látky. Teď se…
Abyste se orientovali v spleti různých steaků, připravili jsme pro vás jednoduchý přehled. Většinou se jedná o maso vyzrálé, které zráním získalo křehkost, a proto…
Ačkoliv jsou ryby skvělým zdrojem kvalitních bílkovin a dalších tělu prospěšných látek, je jejich konzumace v českých domácnostech mizivá. Někteří lidé říkají, že jim rybí…
Rádi byste si udělali dobrý roastbeef, ale nevíte jak na to? V tomto článku vám poradíme nejen jak na to, ale také zajímavé tipy, které…
Velká část lidí stále netuší, že má možnost a právo na informace o potravinách, které kupují. Jedná se o mnohem více informací než je váha…
Jak jsme se již zmínili v předchozích článcích, nejhorší formou pro skladování masa je mražení, i když ani to není zcela pravda, k tomu se…