Kromě standardně prodávaných mas můžeme dnes na pultech našich obchodů nalézt také jiné formy masa. Je dobré vědět, jaká úskalí a výhody tyto výrobky přinášejí.…
Máte rádi steaky? Ale bojíte se je dělat doma sami? Nebojte se, nyní vám nabídneme pár tipů. Pochopitelně velmi důležitý je nákup vhodného masa. Maso…
Kromě toho, že je naprosto přirozené jíst maso, ne nadarmo jsme se narodili jako všežravci, tak nám konzumace masa přináší další výhody a látky, potřebné…
Stejně jako ovoce i zelenina je dobré nechat uzrát i maso. Neznamená to, že by se některé nedalo konzumovat začerstva, ale většině druhů zrání jen…
V tomto článku se zaměříme na další druhy mas, nejen na jejich části, ale i jejich využití. Cílem není vyjmenovat všechny druhy, které si můžete…
O nákupu masa už toho bylo napsáno hodně, ale i přesto mnozí z nás dělají stále stejné chyby. Je jasné, že je vždy lepší nakupovat…
Ne že by samo o sobě nebylo maso dobré, ale přeci jen trocha chuti navíc mu může jen pomoct, jen se to nesmí přehnat. V…
Jak se dusí v papilotě? A jaký druh tepelné úpravy je vhodný pro drůbež? Šéfkuchař radí, jak nejlépe upravovat maso. Vaříme Nechceme vás přesvědčovat,…
Urodilo se u vás hub, že jich máte plné košíky? Nemusíte jíst smaženici každý den. Houby usušte, naložte do octa nebo z nich udělejte prášek.…
Burčák je částečně zkvašený mošt z hroznů, který obsahuje chuťově vyvážený poměr alkoholu, cukru a kyselin. Jde o meziprodukt při výrobě vína, který bývá k…
Vaření nám zabere neuvěřitelných tři sta hodin ročně. Když si správně zorganizujeme práci, budeme nejen efektivnější, ale využijeme lépe i všechny suroviny. Pravidlo první: Experimenty…