V předchozím článku jsme se věnovali tomu, jak správně uložit potraviny do lednice. Ale i běžné potraviny, které patří do spíže nebo na kuchyňskou…
Za tichého prodavače by se nejen dle mého soudu zajisté mohl nazvat obal. Podívejme se trochu podrobněji na to, co vše nám může tento prodavač…
Většina z nás si nedovede bez této, na první pohled ne příliš krásné rostliny, představit vaření. A nikomu z nás nevadí, že si při jejím krájení trochu…
Dříve byla jíška (neboli zásmažka) pro českou kuchyni zcela nepostradatelnou ingrediencí. Používala se k zahušťování tradičních polévek a různých omáček. Dnes už některé kuchařky volí…
Aby naše tělo bylo zdravé, je třeba ho také udržovat v zásaditém prostředí. Krev v těle by měla být lehce zásaditá, s ideální hodnotou pH mezi 7,35 a…
Slovo banán pochází z arabského „banan“, což v doslovném překladu znamená prst. Dle první písemné zmínky byl prý prvně oloupán Alexandrem Velikým v Indii a to roku…
Droždí ve vašem nákupním košíku končí jen o vánocích, když pečete vánočku? To je velká škoda. S obyčejným droždím i jeho neaktivní variantou – lahůdkovým droždím…
S recyklací se setkáváme pravidelně – v kuchyni občas zpracujeme zbytky z jídel a šikovně je zakomponujeme do nového pokrmu (viz naše videa Vaříme Beze zbytku). Zrecyklovat můžeme…
Za brambory prý vděčíme Inkům, od kterých je pro Evropu získali Španělé. Ovšem původně ne jako potravinu, ale jako exotickou květinu. Přestože se objevují na našich…
Chcete si doma vyrobit ořechové, mandlové nebo kokosové mléko. Je to snazší, než jste si myslely! Po domácku vyrobená rostlinná mléka by se měla připravovat…
S jakými škůdci se doma můžeme nejčastěji setkat? Záleží na tom, zda bydlíte v domě nebo bytě. Rodinné domy jsou na tom hůře – ve sklepech se…