Sláva italským šikovným ručičkám! Proč? Právě v Itálii vyšlechtili cukety. Zeleninu, ze které můžeme připravovat výborné a zdravé pokrmy. Proč bychom ji měli pravidelně zařazovat…
Pohoštění pro návštěvu, odpolední zobání u pěkného filmu nebo lehká večeře - ve všech případech nám cuketové chipsy se sýrem přijdou vhod. Cuketa je navíc zdravá, takže v tomto případě mohou výčitky svědomí stranou. Jak si připravit tohle zdravé mlsání prozradí Jakvkuchyni.cz!
Kynuté těsto lehké jako vánek rozplývající se na jazyku plněné lahodnou marmeládou. Navrchu křupavá kůrka zlatavého těsta posypaná cukrem s vanilkovou příchutí – tahle kombinace okouzlí…
Dobrá kobliha by měla být nadýchaná jako vánek, se světlým proužkem po obvodu a zlatá na povrchu. Jak si doma upéct lahodné domácí koblihy plněné jahodovým džemem s příchutí vanilky prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Tento poklad udělá radost každému kuchaři, protože připravit tuto polévku je rychlé a snadné a výsledek navíc skvěle chutná. Pálivou klobásku můžeme z receptu vypustit, aby si mohla pochutnat celá rodina. Jak si připravit pálivou mexickou polévku prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Pečené ovoce může představovat zajímavou alternativu ke sladkým dezertům. Samo o sobě bývá sladké, není tedy třeba doslazovat spoustou cukru. Pečená jablíčka skvěle doplňuje nakyslá chuť povidel a křupavé oříšky. Chybět by nemělo ani koření, které můžeme zvolit dle našich chuťových preferencí. Výborná je vanilka, skořice nebo kardamom. V chladnějším počasí budou chutnat skvěle teplá, v létě mohou osvěžit jako studený dezert. Jak na to?
Kombinace lehce pálivých papriček a smetanového sýru je skvělá! Je to ideální pohoštění k vínu nebo pivu při posezení s rodinou a přáteli. Výhodou je, že chutnají skvěle teplé i studené.
Kromě toho, že jsou vývary zdravé a patří mezi oblíbené polévky, tvoří také základ mnoha dalších jídel - od polévek po omáčky. Hovězí vývar můžeme vařit přes noc, ale také jen hodinu. Jak si připravit vydatný vývar z hovězích žeber prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Rakytník řešetlákový je vytrvalý keř, který obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Hojne se proto po staletí používá v kuchyni, ale také třeba při výrobě rakytníkového…
Rakytník je doslova nabitý vitamíny a zdraví prospěšnými látkami. Pro jeho pozitivní účinky na zdraví se používá stovky let. Jak si připravit rakytníkový likér prozradí recept na Jakvkuchyni.cz! Jak na to?
Rakytníkový sirup je vhodný jako prevence, ale i jako podpůrná léčba při nachlazení či chřipce. Stejné účinky má samozřejmě i čistá rakytníková šťáva, která je navíc bez cukru, ale kvůli tomu nemá dlouhou trvanlivost. Jak si připravit rakytníkový sirup podle receptu Jakvkuchyni.cz?