Šoulet

Šoulet zapečený s kousky kachny

Šoulet je tradiční židovský pokrm, který se připravuje den před šabatem a jí se o šabatu. Šoulet má mnoho obměn, ale jeho základem jsou vždy luštěniny, kroupy, cibule, česnek a maso. Z luštěniny lze kombinovat hrách, fazole nebo cizrnu. Recept je také vhodný na zpracování zbytků pečeného masa. Připravte si šoulet podle receptu Jakvkuchyni.cz se zbytky pečené kačeny. Jak na to?
Nakládaný sledˇ

Nakládaný sleď

Sleď má chutné maso, které můžeme připravit na mnoho způsobů. Mezi oblíbené úpravy patří nakládání na kyselý způsob. Jakvkuchyni.cz přináší recept na domácí nakládané sledě. Jak na to?
Tradiční dánský velikonoční sleď

Velikonoční sleď

Ve Skandinávských zemích patří sleď mezi nejoblíbenější rybu. V Dánsku si našel své místo i u tradiční velikonoční tabule. Jakvkuchyni.cz přináší tip na recept, jak si připravit sledě na velikonoční tabuli. Jak na to?
Hovězí hamburger s nadýchanou domácí bulkou

Hovězí hamburger s nadýchanou domácí bulkou

Šťavnaté hovězí maso v kombinaci s čerstvou zeleninou a právě upečenou domácí bulkou se stane hvězdou každé grilovačky se sousedy. Jak si takovou dobrotu připravit prozradí šéfkuchař Jan Punčochář.
Jan Punčochář, milovník českého jídla a vyhledávaný šéfkuchař

Jan Punčochář, milovník českého jídla a vyhledávaný šéfkuchař

Šéfkuchař Jan Punčochář je důkazem toho, že je možné připravit českou kuchyni i modernějším způsobem a lze díky tomu oslnit  i velmi náročné strávníky. Jana Punčocháře jsme mohli vidět na televizních obrazovkách v pořadu MasterChef Česko, kde zastal roli porotce. Můžeme ho také potkat v jeho vlastní pražské restauraci. Jaká byla jeho cesta za úspěchem prozradí Jakvkuchyni.cz! 
Bramborové vafle zapečené se sýrem

Bramborové vafle zapečené se sýrem

Pokud Vám někdy zbydou brambory od oběda nebo od večeře, zkuste vaření beze zbytku a využijte je na přípravu dalšího originálního jídla. Například vaflí. Ty se sice většinou připravují na sladko, ale věřte, že slaná verze bude příjemným osvěžením jídelníčku. Zapečené se sýrem budou skvělou svačinkou, ale i večeří, kdy je můžeme doplnit salátem. Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to!
Růžičková kapusta na portském víně s kaštany a slaninou

Růžičková kapusta na portském víně s kaštany a slaninou

Růžičková kapusta je sice typicky zimní zeleninou, ale v současné době je dostupná celoročně. Je velmi zdravá, proto bychom ji měli sem tam zařadit do jídelníčku. Připravit ji lze na mnoho způsobů. Hodí se do polévek, ale i jako příloha k masu. Pokud máte rádi lehké recepty, které nezaberou mnoho času, je tento na kapustu s jedlými kaštany ideální. I kaštany jsou totiž k dostání již celoročně, můžeme je koupit již předpečené. Jak na to?
Pad Thai

Pad Thai

Nudle Pad Thai (Pad znamená rychle opéci, Thai označuje zemi původu) jsou oblíbeným pokrmem milovníků thajské kuchyně a v Thajsku se jedná o nejrozšířenější recept. Základem jsou rýžové nudle smažené na pánvi wok s vajíčky a dalšími surovinami, jako jsou krevety, kuřecí maso nebo tofu. Obsahují také spoustu zeleniny a koření. Jejich příprava je velmi rychlá a snadná a můžeme zaručit, že si vždy báječné pochutnáte. Jsou prostě sázkou na jistotu. Jakvkuchyni.cz přináší návod, jak si je připravit doma.
Mini pizzy se zeleným pestem a zeleninou

Mini pizzy se zeleným pestem a zeleninou

Věděli jste, že pizzu můžete připravit i v bezlepkové a cukrfree variantě? Verze pizzy z květáku, nebo z brokolice se v poslední době staly velmi oblíbenými. Lze z nich vytvořit velmi lahodné a křupavé těsto, které následně můžeme ozdobit podle chuti. Jakvkuchyni.cz prozradí, jak na to!
Buďte na plech – třiďte ho, má to smysl!

Buďte na plech – třiďte ho, má to smysl!

„Plechovková mánie“ nabírá nejen v Česku pořádné obrátky. Boom zažívá obalový průmysl především v potravinářství, kdy je čím dál více různých druhů nápojů stáčeno do nápojových plechovek. Před nedávnem bychom v plechovkách kupovali pivo, případně energetické nápoje včetně kávy, dnes se v nich prodávají třeba už i minerální vody, džusy, nebo víno. Kromě toho, že je na vzestupu nápojový sortiment, který se plní do plechovek, volí toto řešení pro uchovávání nápojů čím dál více výrobců a vzrůstá i celková produkce. Víc o využití plechovek a důvodech, proč a kam je třídit na Jakvkuchyni.cz!
Strašidelné cupcakes

Strašidelné cupcakes

Halloween se pomalu, ale jistě zabydluje i v českých domácnostech. Oblíbený je nejen u dětí, ale i u dospělých. Pokud hledáte inspiraci na dětskou halloweenskou oslavu, zkuste spolu s dětmi upéct tyto “strašidelné cupcakes”. Jak na to?