Víte, jak s ním naložit? Vánoční a novoroční oslavy jsou plné dobrot, setkání, radosti a očekávání, ale také vedou v množství vyprodukovaného odpadu v domácnostech. Kromě většího množství odpadu se také často musíme vypořádat s tím, kam patří specifický odpad, jako třeba různé druhy balicího papíru, přepálený olej od kapra nebo plata od vajec. Na Jakvkuchyni.cz vám poradím, kam a jak vytřídit nebo vyhodit „vánoční odpad“ tak, aby měl co nejmenší dopad na životní prostředí.
V dnešním rybím speciálu se tematicky zaměříme na nejoblíbenější českou rybu ve vánočním čase, kterou je samozřejmě kapr. První výskyt kapra byl zaznamenán v Asii, odkud se postupem času rozšířil i do Evropy, kde si v gastronomii získal své čestné místo. Připravit si z kapra můžete například tatarák, kapří hranolky nebo guláš, jedná se doslova o multifunkční rybu.
Iveta Fabešová se nepochybně zasloužila o pozvednutí cukrářské úrovně v České republice. Svým hostům servíruje sladké dobroty inspirované především francouzským stylem, které nejen nádherně vypadají, ale ještě lépe chutnají. Ačkoliv se její vyhlášené zákusky zdají jako z pohádky, její životní cesta až tak pohádková nebyla.
Iveta Fabešová se nepochybně zasloužila o pozvednutí cukrářské úrovně v České republice. Svým hostům servíruje sladké dobroty inspirované především francouzským stylem, které nejen nádherně vypadají, ale ještě lépe chutnají. Ačkoliv se její vyhlášené zákusky zdají jako z pohádky, její životní cesta až tak pohádková nebyla.
Müsli tyčinky patří mezi oblíbené svačiny. Díky receptu Jakvkuchyni.cz si je můžeme připravit snadno i doma. Flapjack je vlastně anglickým názvem cereálních tyčinek, které jsou upečené v troubě. Tyčinka by měla být měkká a křehká. Její součástí jsou vločky, ořechy a sušené ovoce. S recepturou si tak můžeme doma pohrát a vytvořit pokaždé originální tyčinky.
Iveta Fabešová se nepochybně zasloužila o pozvednutí cukrářské úrovně v České republice. Svým hostům servíruje sladké dobroty inspirované především francouzským stylem, které nejen nádherně vypadají, ale ještě lépe chutnají. Ačkoliv se její vyhlášené zákusky zdají jako z pohádky, její životní cesta až tak pohádková nebyla.
Mušle jsou oblíbenou pochoutkou nejen v všech přímořských oblastech. I když v České republice moře nemáme, čerstvé mušle, především slávky, se u nás již dají sehnat bez problémů. Dokonce i jejich příprava doma nemusí být na první pohled složitá, jak by se mohlo zdát. S tímto jednoduchým receptem na slávky po námořnicku, s kouskem bagety a třeba i s dobře vychlazeným vínem si budete připadat jako na promenádě u moře.
Cácorka je tradiční staročeská polévka, jejíž původ bychom našli v jižních Čechách. I když byla staročeská jídla velmi prostá, protože maso bylo drahé a hůře dostupné, jedná se o velmi vydatnou polévku plnou vitamínu C. Připravuje se totiž z kysaného zelí a ze smetany. Jako příloha se k ní podávají šťouchané brambory. Jak na to?
Sušenky jsou vždy skvělým doplněním posezení u kávy, nebo i jako jedlý dárek pro přátele či známé. Doma navíc upečenými sušenkami nikoho neurazíme. Připravte si křehké máslové sušenky slepované krémem ze slaného karamelu, který tvoří ve spojení s máslovou chutí dokonalou kombinaci. Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to!
Pokud máte rádi indickou kuchyni, vyzkoušejte tento recept na tikka masala, které je jedním z nejoblíbenějších indických jídel. Krémová omáčka z voňavého koření, rajčat a smetany tvoří neodolatelnou chuťovou kombinaci, která se nikdy neomrzí! I když se může zdát na první pohled příprava složitá díky dlouhému seznamu ingrediencí, vůbec tomu tak není. Jak na domácí tikka masala prozradí Jakvkuchyni.cz!