Chlorella

Chlorella

Chlorella je velmi ceněná pro své výživové vlastnosti a předpokládaný pozitivní efekt na naše zdraví. Co je chlorella? Jaké má zdravotní benefity a jaká jsou…
Lososové tiradito podle Virgilio Martinéze Vélize

Lososové tiradito podle Virgilio Martinéze Vélize

Tiradito je tradiční peruánský recept, pod kterým si můžete představit pokrm z ryby, nejvíce se mu podobá ceviche. Vyzkoušejte si postup podle slavného šéfkuchaře původem přímo z hlavního města Peru - Virgilia Martinéze Vélize.
Představujeme slavné šéfkuchaře – Virgilio Martinéz Véliz

Představujeme slavné šéfkuchaře – Virgilio Martinéz Véliz

Peruánský šéfkuchař Virgilio Martinéz Véliz je podnikatelem a představitelem nové vlny peruánských kuchařů, kteří se chtějí vrátit ke gastronomickým kořenům své domoviny. Ve svých receptech používá především peruánské potraviny a jeho kuchařský styl bývá často označován jako “market cuisine”, což bychom mohli volně přeložit jako kuchyně z trhu. Magazín Marie Claire jej označil jako novou hvězdu gastronomického nebe v Limě a chilský deník La Tercera de Chile pak zase králem “Země ceviche”. 
Rybí speciál: Pstruh

Rybí speciál: Pstruh

Pstruh obecný - latinsky Salmo trutta, slovensky Pstruh obyčajný, anglicky Trout a německy Forelle. Pstruh je oblíbenou rybou pro různé kuchyňské úpravy. V tomto dílu seriálu Rybí speciál se dozvíte třeba to, jaké druhy pstruhů žijí u nás, kam se za nimi v ČR vypravit a různé další zajímavosti. Jakvkuchyni.cz si pro vás připravilo také dva skvělé recepty na jejich přípravu!
Kuřecí prsíčka s třešněmi

Kuřecí prsíčka s třešněmi

Kombinace kuřecího masa a ovoce není při vaření nic neobvyklého. Tentokrát si však kuře připravíme s trochu neotřelou variantou, a to s třešněmi a červenou čočkou. Díky nim bude mít čočka krásnou načervenalou barvu a sladkokyselou chuť.
Polenta se špenátem a rajčaty

Polenta se špenátem a rajčaty

Polentou se nazývá kukuřičná kaše. Ta se s oblibou připravuje především v severní Itálii a zemích jihovýchodní Evropy. Podává se zde jako příloha k dušeným jídlům a k ragú. Zkuste si s Jakvkuchyni.cz připravit variantu bez masa se špenátem a sušenými rajčaty, což může být skvělou variantou rychlé večeře. Příprava nezabere víc než půl hodinky. Pokrm můžeme podávat teplý zapečený, ale výborný je i za studena, třeba s čerstvým salátem. Jak na to?
Tvarohové suflé s jahodovou omáčkou

Tvarohové suflé s jahodovou omáčkou

Byť se může zdát suflé dle názvu a svého francouzského původu složitým dezertem, opak je pravdou. Dezert ze sněhu z bílků je nadýchaný jako obláček a naprosto dokonale chutná v kombinaci s jahodami! Jak na to?
Polévka z tlučených jater

Polévka z tlučených jater

Receptů na dobré polévky není nikdy dost. Tento pochází z ”Dělnické kuchařky” Anuše Kejřové a datuje se do roku 1923. Polévka je velmi sytá a pikantní, může tedy nahradit plnohodnotně hlavní chod. Jak na to?
Pečení indiánci

Pečení indiánci

Indiánci patří k oblíbené klasice českých cukráren a také mezi zákusky, které se často objevují na rodinných oslavách. Indiánky milují především děti, proto pokud chystáte dětskou oslavu, jsou indiánci perfektním nápadem, jak děti potěšit. Byť je příprava trochu pracnější, provede vás recept na Jakvkuchyni.cz krok za krokem k tomu, že je zvládnete bez větších potíží připravit i doma. Věřte, že se po nich jen zapráší! Jak na to?
Spirulina na talíři

Spirulina na talíři

Spirulina (Arthrospira) je jednou ze zelených potravin, které bývají označovány za superpotraviny, tedy potraviny s mimořádně vysokým obsahem zdraví prospěšných živin. Bývá označována jako sladkovodní řasa, přestože její správné zařazení je do rodu sinic. Ty jsou na Zemi přítomny již 3,5 miliardy let. Jako zelené zlato ji oceňovali například staří Aztékové. Co o ní víme dnes?