Když se řekne chlebíček, většině z nás se vybaví slané chlebíčky, které jsou velmi populárním občerstvením na oslavách. Chlebíčky však můžeme připravit i ve sladké variantě a vykouzlit z nich zajímavou zdravou snídani nebo svačinku. Jako pomazánku můžeme využít smíchaný tvaroh nebo sýr gervais s oříškovým máslem, nebo trochou medu. Místo zeleniny použijeme ovoce jako banány, pomeranč, hroznové víno. Nakonec můžeme posypat semínky nebo oříšky.
Kuřecí kari patří k jídlům, které pochází z indického subkontinentu. Oblibu si však našlo po celém světě. Znakem typického kari je kuřecí maso dušené v cibulovo-rajčatové omáčce ochucené zázvorem, česnekem, chilli papričkami a kořením, jako je kurkuma, kmín, koriandr, skořice a kardamom. Právě díky této směsi chutí a vůní je kari nesmírně oblíbené. Kari nemusíme vařit jen podle základního receptu, skvěle chutná i v bezmasé verzi s květákem, cizrnou, cuketou. Tento recept je ale ne přípravu tradičního indického kari. Dobrou chuť!
Co je při krájení nožem v kuchyni základ? Jak vybrat vhodný nůž? A jak vypadá správná technika krájení? Na to se právě teď společně podíváme.…
Grilování si nemusíme užívat pouze v létě. Naprosto fantastickou záležitostí jsou kuřecí křidýlka. Lahodně jemná a přitom šťavnatá a navíc jsou hotová raz dva. Na grilování je nejlepší použít čerstvá kuřecí křídla a aby bylo maso křehké, naložte křídla do marinády. Abychom se v tomto období trochu zahřáli, vyzkoušejte pikantní marinádu s chilli papričkou. Křehké maso, pikantní marináda a navrchu křupavá sezamová semínka - co víc si přát?
Možná Vás překvapí, že je práce s tupým nožem nebezpečnější, než s nožem ostrým jako břitva. Jak správně nabrousit kuchyňský nůž? Jakvkuchyni.cz prozradí tipy, jak…
Pamatujete na provozovny s nápisem Výkup druhotných surovin? Léta letoucí existovaly a ano, správně, chodívalo se tam se sběrem. Výkupy existují i dnes. Nepotřebný či nefunkční…
Stopové prvky nejsou indicie k vystopování hledané osoby či věci, ale jedná se o důležité složky potravin, které naše tělo potřebuje ke správnému fungování. Které látky označujeme jako stopové prvky, proč a jakou roli hrají?
Snad každý z nás pil někdy v životě čaj – někdo ho pije výjimečně a dává přednost jiným nápojům, pro někoho jsou čaje nepostradatelnou součástí každodenního života…
Nenechte si ujít soutěž o jedinečnou publikaci „Vaříme/Tvoříme beze zbytku" a další krásné ceny! Jak na to? Zapojte se do soutěže - stačí vyplnit kvíz zaměřený na třídění odpadu a jste ve hře! Soutěž běží do 9. 11. 2020. Ceny získají 3 z vás, kteří správně odpoví na všechny 3 otázky. Co můžete vyhrát?
Sezona hlívy je v plném proudu, nejlepší je vyrazit procházku a nasbírat si ji v lese, ale můžeme si ji také koupit. Hlíva je totiž houba s blahodárnými účinky na náš organismus, ale skvěle chutná a má tak bohaté využití v kuchyni. Hlívou můžeme nahradit maso a připravit z ní skvělý guláš, který jako by tomu pravému z oka vypadl a chuťově je to hodně těžký konkurent. Guláš z hlívy je navíc připravený do hodiny.
S nadcházejícím podzimem přichází období dýní a dýňových receptů. Dýně se v posledních letech stala velmi populární a oblíbenou surovinou. Kromě polévky či rizota lze z dýně připravit i skvělé saláty. Kromě dýně jsme do něj použili růžičkovou kapustu, dýňová semínka a ořechy a sladkou chuť jsme doplnili slaným grilovacím sýrem. Salát je chutnější, pokud je podávaný teplý, nicméně i za studena je vynikající. Jak na to?