Preferenci sladké chuti máme evolučně zakořeněnou od nepaměti. Sladká chuť totiž obvykle signalizovala bohatý a bezpečný zdroj energie. Proto není překvapením, že lidé hledají varianty,…
Helga je optimistka z jižní Moravy, která má ráda přírodu, fotografování a kromě toho také
skvěle vaří. Podělila se s námi o snadný recept na snadnou, ale parádní, rybičkovou
pomazánku.
Je tolik způsobů, jak připravit kuře a přeci mohou překvapit. Kuře chutná skvěle s bylinkami a nejrůznějším kořením. Vyzkoušeli jste jej někdy s hroznovým vínem? To totiž nemusí být jen součástí jednohubek, ale lze ho využít i při vaření. Hroznové víno má totiž vynikající chuť, která dodá celému pokrmu šmrnc! Vyzkoušejte kuře dušené na hroznech!
Zelí je vitamínová bomba, která podporuje naši imunitu, tedy i zdraví, ale také krásu. Jak ho správně zpracovat a využít v kuchyni? Zelí a jeho…
Kimchi, zelný kořeněný salát, je korejská národní pochoutka. Má nízký obsah kalorií, hodně vlákniny, živin a vitaminů, esenciálních aminokyselin, minerálních látek a antioxidantů. Působí jako silné probiotikum a posiluje zažívání i imunitní systém. Zkrátka, tato pochoutka nesmí v naší kuchyni chybět. Jak si ji připravíme doma?
Kachní maso je velmi oblíbené a lze ho připravovat na různé způsoby. Většina z nás si s velkou pravděpodobností vzpomene nejdříve na klasiku v podobě kachny se zelím a knedlíky. Zatímco celou kachnu můžeme péct i 12 hodin, aby bylo maso křehké, kachní prsa patří mezi tzv. minutková masa, a tak mohou být vítaným zpestřením při letních grilovačkách. Navíc v letním období, kdy nám úroda na zahradách skýtá spoustu různého ovoce, můžeme zkoušet různé a méně tradiční kombinace. Vyzkoušejte podle receptu Jakvkuchyni.cz sladko-kyselé meruňky a rozmarýn, které dodají šťavnatému masu jiný chuťový rozměr.
Hlíva ústřičná patří mezi houby, které má mnoho z nás v oblibě. A i když to na první pohled nevypadá, má mnoho pozitivních účinků na naše zdraví. Tak třeba posiluje imunitu, má antioxidační účinky, snižuje krevní tlak, cukr v krvi a cholesterol atd. Navíc ji lze použít k přípravě mnoha receptů i pro mnohotvárnost jejího zpracování: můžeme ji sušit, péct nebo smažit jako ostatní houby. Dnes ji vyzkoušíme ve variantě vaječné omelety.
Už jste slyšeli o léčivé síle pelyňku? Že ne? Pojďme se s ním seznámit! Jakvkuchyni.cz prozradí, co vše dokáže a jak si ho jednoduše vypěstovat…
Pokud hledáte skutečně rychlý recept a milujete pikantní pokrmy, vyzkoušejte tato pikantní kuřecí prsíčka. Pro inspiraci jsme si odskočili do thajské kuchyně. Základem jsou kuřecí kousky, koriandr a chilli. A pro skutečné milovníky pálivých chutí doporučujeme namáčet kousky ještě v pálivé chilli omáčce, skvěle chutnají také s klasickou sójovou omáčkou.
Ani pláštěnka, ani sklenice, ani plechovka od limonády, pánev, nebo třeba alobal, se nevyrábějí ze vzduchu. Tím, co stojí na počátku výroby produktů, je, vznešeně…
S vitaminy se setkává každý během života každý z nás. Je jich celá řada a přijímáme je potravou. Tentokrát se zaměříme na vitamíny rozpustné v…