Klára je sběratelkou chutí, zážitků, novinek a triků z prostředí kuchyně a má v rukávu plno skvělých receptů. A dnes se s námi o jeden…
Jaké potraviny obsahují vitamín D? Co se děje, když ho máme málo a jak ho můžeme navýšit? Vše v článku. Vitamín D, těší mě! Vitamín…
Léto je kromě jiného “obdobím cuket”. Ty získaly v poslední době na oblíbenosti zejména díky své variabilitě. Cukety lze použít při grilování, do salátů, nebo v polévkách. Snadným, rychlým a chutným pokrmem, který lze připravit pohodlně doma, je zapečená cuketa se šunkou a sýrem. Jak na to?
Tuto omeletu můžeme nachystat ke snídani, k obědu i k večeři. V každém případě dobře zasytí a pochutnáme si.
Pažitka obsahujemá spoustu vitamínů a vypěstovat ji doma není nic náročného zvládne téměř každý. A ta svěží jemně pikantní chuť? Mňam! Pojďme se o pažitce…
Snad jen málokdo neslyšel o cholesterolu, a právě tomu se budeme věnovat v tomto dílu seriálu „Malý průvodce výživou“. V minulosti byl cholesterol obsažený v potravě hlavním…
Zelený ječmen, latinsky Hordeum vulgare, známe také pod názvem „mladý ječmen” nebo „ječná tráva“. Nejedná se o zralé klasy obilí, ale o ještě nedozrálý zelený…
Češi jsou prý národem cyklistů, kutilů, chatařů, a podle všeho jsme i národem třídičů odpadu. Dlouhodobě se podle statistik řadíme v třídění mezi evropskou špičku. Je…
Palačinky milují snad všichni a hlavně děti. Někdo nemá problém si na nich pochutnat i několikrát za týden! Připravit dokonalou palačinku, aby byla tenká až průsvitná a na okrajích křupavá, se může zdát jako velmi náročný úkol. Na těsto je potřeba sice jen několik surovin, ale je důležité dodržet několik bodů, aby byly naše palačinky opravdu nezapomenutelné. Jak na nejlepší celozrnné palačinky pod sluncem?
V článku prozradíme, odkud pochází nové koření, jak ho využijeme v kuchyni, jaký vliv má na naše zdraví a jak si ho můžeme vypěstovat i…
Až budeme přemýšlet, co dobrého tento víkend nachystáme rodině k nedělnímu obědu, určitě stojí za to vyzkoušet “divoké kuře”.