Zdravé suroviny jako dýně, cuketa a hovězí maso jsou spolu s libečkem a olivovým olejem skvělou chuťovou o nutriční kombinací pro malé strávníky. Děti se budou z tohoto příkrmu olizovat za ušima - zkuste recept od Jakvkuchyni.cz!
Co může být lepší, než oslavit příchod jara delikátním jídlem připravným pokrmem z čerstvých surovin? Pečené kuře s kopřivovou nádivkou je spojení křehkého masa, aromatických bylinek a kořenové zeleniny. Připravte si pečené kuře s kopřirovou nádivkou a barevnou karotkou na uzeném másle s čerstvými bylinkami podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Vaření je umění, ale i ti nejzkušenější kuchaři se občas mohou potýkat s drobnými nezdary. Komu z nás se nestalo, že připravil přesolené jídlo, uklouzla…
Tradiční jarní lahůdkou je jehněčí maso, které není třeba složitě upravovat a velmi dobře chutná například s čerstvou jarní zeleninou. Vyzkoušejte recept na lahodné jehněčí maso s glazovanou karotkou a blanšírovaným chřestem podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
Oblíbený, voňavý a jednoduchý na přípravu. Ano, řeč je o perníku na plech. Do receptu jsme přidali jogurt, díky kterému bude ještě víc vláčný. Vyzkoušejte recept na jogurtový perník podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Brokolicovou polévku můžeme připravit na mnoho způsobů. Lze ji kombinovat s další zeleninou (květákem, pórkem...), a zjemnit například kokosovým mlékem. Zkuste si připravit brokolicovou polévku s mrkví a čedarem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Co nesmí nikdy chybět na velikonočním stole? Jednoznačně tradiční nádivka! Zkuste změnu a připravte si nádivkové muffiny s uzeným masem, či slaninou, a s čerstvými kopřivami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
K Velikonoční svátkům nepatří žádná jiná pomazánka více, než vajíčková. Můžeme si ji připravit k snídani, večeři nebo svačině. Vyzkoušejte odlehčenou verzi bez majonézy, kterou můžeme nahradit cottage sýrem, bohatým zdrojem bílkovin. Skvělou službu odvedou i bylinky, jako třeba čerstvá pažitka. Recept na domácí vajíčkovou pomazánku se sýrem cottage a pažitkou přináší web Jakvkuchyni.cz!
Jehněčí maso se u nás v kuchyni nepoužívá příliš často. Věřte ale, že právě roláda z jehněčího masa je ideální příležitostí s příchutí jara, jak oslavit Velikonoce. Tento recept přináší kombinaci lahodného jehněčího masa s bylinkami a chuťově plnou omáčkou z červeného vína. To vše doplněné o barevnou zeleninovou přílohou pro chuťovou symfonii. Jak si připravit lahodnou jehněčí roládu na víně prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Možná si ji ještě pamatujeme ze školky, nebo z dob, kdy vám ji připravovala babička. Pomazánka z droždí patří mezi recepty, které bychom mohli jednoduše nazvat "za málo peněz hodně muziky" a je to skutečně tak! Droždí je totiž neskutečně zdravé a právě v drožďové pomazánce chutná opravdu skvěle. Zkuste ji podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Králičí maso se na talířích našich předků objevovalo poměrně často. Dnes se s ním setkáme o poznání méně, ale je to velká škoda! Je velmi chutné, jemné a dietní. Připravte si lahodné králičí maso na bílém víně s bylinkami a kořenovou zeleninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!