Histaminová intolerance (dále HIT) může být dosud pro spoustu lidí naprosto neznámý pojem. Histaminová intolerance je definována jako nerovnováha mezi množstvím histaminu v organismu a…
Plastové obaly řadíme mezi nejnovější obalové materiály. Rozmach a masové používání plastů nastalo mezi lety 1950 až 1970, kdy postupně začaly nahrazovat přírodní obalové materiály.…
S příchodem podzimu dozrávají jablka a hrušky. Také přicházejí první ranní mrazíky a tak je na čase se něčím zahřát. Nemusíte pít jen horký čaj, ale můžete využít i koření, které váš organismus rozehřeje. Třeba skořici, zázvor nebo badyán, které se dokonale snoubí s chutí podzimního ovoce a podzimních dezertů. Proč si tedy rovnou neupéct něco dobrého s hřejivým nádechem?
Pravděpodobně jste se již s tímto italským pečivem stihli seznámit. Velmi často ji koupíte upečené se sušenými rajčaty či bylinkami. Pokud si však upečete ciabattu v klidu doma, bude vám chutnat ještě lépe a navíc si do ní můžete přidat, co máte rádi. Vyzkoušejte ji upéct s olivami a přidat do ní pikantní klobásku. Podávat ji můžete jen tak zakápnutou olivovým olejem, skvěle chutná i s čerstvým zeleninovým salátem. A věřte, že ji nebudete péct naposledy.
„Mezi skandinávské země patří Dánsko, Norsko a Švédsko,” říkala vám určitě vaše zeměpisářka. Dnes podnikneme exkurzi do těchto severských států, ale už nás nebude zajímat…
Jen těžko najdeme Švéda, který si pravidelně nedopřává “fiku”. Co to je? Přestávka na kávu a něco sladkého. Ale nejde jen o obyčejnou přestávka na kávu, jakou známe my.
Ve skandinávských zemích to je něco jako rituál, kdy se lidé schází, společně si povídají a velmi dlouho relaxují. Při těchto příležitostech často ukusují kanelbullar, neboli sladké šneky, které si nyní také společně vyzkoušíme.
Dnes vám prozradíme recept na nejvýraznější jídlo skandinávských zemí a tím jsou kulaté karbanátky zvané köttbullar.
Šéfkuchař Igor Chramec nás naučí, jak si ze zbylého oleje ze sušených rajčat připravit výbornou domácí majonézu, která se skvěle hodí třeba k batátovým hranolkům. Jakvkuchyni.cz v receptu poradí, jak na to!
Trvale udržitelný životní styl je v poslední době hodně skloňován. Souvisí s naším chováním a přístupu k přírodě. To se promítá právě i do přístupu k třídění odpadu,…
Také si dáte rádi na svačinku sendvič? Zkuste jej pozvednout na jinou úroveň a připravte si italský sendvič. Proč zrovna italský? Protože je ze samých dobrot, které vás na pár chvil přenesou do prosluněné Itálie vonící po olivách, bazalce a sušených rajčatech. To vše doplněné jemnou chutí mozzarelly a čerstvé ciabatty.
Čtenářka Pavla nejraději vaří jednoduché, časově nenáročné recepty z kvalitních ingrediencí a zbožňuje chvilky, kdy s prvním soustem zjišťuje, jak neskutečně skvěle nově zkoušené jídlo…