Pečená husa je královnou posvícenské tabule. Potřebujete jen spoustu trpělivosti při její přípravě. Odmění se vám bohatou chutí a křehoučkým masem... Nejlepší přílohou je samozřejmě zelí, knedlíky nebo bramborové lokše.
Pokrmy s masem
Úžasná delikatesa, která je dodnes tradičním pokrmem hlavně na Orlicku.
Kyselý jogurt v marinádě pomůže tomu, aby bylo maso křehké. Postačí k němu přidat olej, který zabraňuje vysušování a pomáhá ochucení masa. Doporučujeme směs dochutit solí a bylinkami – vznikne dokonalá marináda a grilovaná prsa budou díky ní na jedničku!
Portugalské národní jídlo „Kuře Piri Piri“ dostalo název podle pálivých afrických papriček, tzv. Birds Eye Chilli. Říká se, že čím je paprička menší, tím víc pálí. A právě pro svou pálivou chuť jsou papričky skvělým základem pro přípravu pikantních omáček sloužících k marinování nejen kuřecího masa, ale také ryb a mořských plodů.
Mexická placka tortilla by ve vaší spíži neměla chybět. Naplnit ji totiž můžete stylem „co dům dal“ a máte skvělou, rychlou večeři. Vyzkoušejte ji s…
Oblíbili jste si jarní závitky v exotických restauracích? Připravit si je můžete i doma. Rýžové placky dostanete ve specializovaných obchodech s asijskými potravinami nebo ve…
Hamburgery patří ke vděčným jídlům: rychle se připraví, jednoduše servírují a jsou zdrojem velké radosti dospělých i dětí. U přípravy domácího hamburgeru dbejte na kvalitní…
Hanka Burdová je modelka a moderátorka, která v Řecku devět let žila a dokonce se tam provdala. Její musaku miluje i její řecká tchyně – a…
Slovenská herečka a moderátorka Lenka Vácvalová jezdila jako malá k Balatonu a Maďarsko zná jako své boty. Maďarská kuchyně je temperamentní, rychlá a vášnivá, v každém…
Matěj Ruppert je zpěvák ze skupiny Monkey Business, příležitostný herec, všeuměl a především velký gurmet. Tagliatelle Bolognese patří k nejznámějším italským receptům. Suroviny a postup…
Hovězí na česneku s jasmínovou rýží si moderátorka a herečka Veronika Hong oblíbila už jako malé děvče. Její tatínek totiž z Vietnamu pochází. I ze zbytků rýže…