Indiánci patří k oblíbené klasice českých cukráren a také mezi zákusky, které se často objevují na rodinných oslavách. Indiánky milují především děti, proto pokud chystáte dětskou oslavu, jsou indiánci perfektním nápadem, jak děti potěšit. Byť je příprava trochu pracnější, provede vás recept na Jakvkuchyni.cz krok za krokem k tomu, že je zvládnete bez větších potíží připravit i doma. Věřte, že se po nich jen zapráší! Jak na to?
Oslava
O nadýchaných palačinkách “Dutch Baby jste již určitě slyšeli. Říká se jim také “German Pancake”, “Bismarck” či “Dutch Puff”. Na rozdíl od „klasických“ palačinek se tato palačinka peče v předehřáté troubě na pánvi. Nejlepší je použít pánev litinovou, která drží žár. Při vyndání z trouby je palačinka krásně nafouknutá, bohužel do pár minut splaskne. To ovšem na chuti nic nemění. Palačinku můžeme zapéct rovnou s ovocem nebo si jej připravit až na servírování. Při podávání ji můžeme zakápnout pouze citronovou nebo limetkovou šťávou a pocukrovat, přelít javorovým sirupem nebo ozdobit čerstvým ovocem. Jak na to?
Jaro svědčí lehkým receptům, které nezatíží žaludek ani hlavu. Štika má lahodné a lehké maso a je skvělou rychlovkou k večeři nebo obědu. Zkuste si ji připravit na víně a s bylinkami, hotová lahůdka!
Tradiční italské sušenky pocházejí z italského města Prato, jsou dvakrát pečené, podlouhlé a křupavé a většinou se namáčejí do kávy nebo jiného nápoje. Tentokrát podle receptu slavného českého šéfkuchaře Romana Pauluse.
Chřestová sezóna je v plném proudu. V tomto svěžím receptu si připravíme rizoto se zeleným chřestem. Místo klasické rýže však použijeme rýži připravenou z květáku. Chuť můžeme zjemnit omáčkou ze smetany a parmazánu. Nakonec vás mile překvapí, že si skvěle pochutnáte i bez špetky cukru!
Sezóna chřestu je tady. S chutí do něj! Díky svým cenným látkám patří mezi super potraviny. Snad nejznámějším pokrmem z chřestu je chřestový krém. Jeho příprava je velice jednoduchá a rychlá, chřest se nemusí loupat a pochutná si na něm celá rodina.
Dort Šarlota je jeden z nejjednodušších, ale velmi efektních dezertů. Poznáte jej podle toho, že je kolem dokola obložený cukrářskými piškoty. Základem je lehký nadýchaný krém, který můžeme připravit ze šlehačky, tvarohu, zakysané smetany nebo mascarpone. Na horní část dortu pak patří spousta čerstvého ovoce. Pokud jej navíc ozdobíme po obvodu mašlí, hned máme krásný dárek třeba pro blížící se Svátek matek!
Za touto hříšnou sladkostí stojí opět francouzská dovednost a vynalézavost, respektive skvělý nápad francouzsko-amerického cukráře Dominiqua Ansela. V jeho hlavě se totiž zrodila myšlenka připravit těsto na croissanty a udělat z něj donut. Což strhlo v New Yorku naprosté šílenství.
Na dobré jídlo je třeba si občas počkat. Stejně tak tomu je i u zavináčů z bílých ryb, které si v naší české kuchyni tak rádi připravujeme. Skvěle se hodí jako chuťovka k pivu!
Nejchutnější letní ovoce - jahody, nemusíte pouze zavařovat do marmelády, ale připravte si s nimi lahodný nadýchaný dezert, který je velmi lehký na přípravu a vyžaduje jen trochu zručnosti při rolování.
Ramen je vydatná polévka založená na vývaru a nudlích, která původně pochází z Japonska, ale stala se velmi oblíbenou i v řadě dalších asijských zemí, až nakonec okouzlila celý svět Klasický ramen jsou nudle zalité silným vývarem a doplněné vepřovým masem, čajovým vejcem a dalšími přísadami, jako jsou houby, mořské řasy, sójová omáčka, miso atd. Ramen ale může být i kuřecí, hovězí a nebo zcela vegetariánský. Jak si jej připravit doma?