Vaše saláty mohou být každý den jiné – stačí použít odlišný dresink. Tato francouzská zálivka v sobě spojuje dvě typicky francouzské chuti, a to hořčici a vinný ocet.
Oslava
Vyzkoušejte portugalské koláčky, které jsou hotové za půl hodiny, ale rozjasní vám celý den. Vznikly v Portugalsku v 18. století, kde mnichové začali z nepotřebných žloutků (bílky používali ke škrobení hábitů) péci pudinkové koláčky. Tyto koláčky jsou v Portugalsku tradičním dezertem. Podávejte k nim silnou kávu, která zdůrazní jemnou skořicovou chuť a lahodnou konzistenci pudinkové náplně.
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Oblíbili jste si jarní závitky v exotických restauracích? Připravit si je můžete i doma. Rýžové placky dostanete ve specializovaných obchodech s asijskými potravinami nebo ve velkých supermarketech. Ostatní ingredience máte určitě doma!
Základem pivního sýru je pivo a tvaroh. Zvolte raději měkký tvaroh ve vaničce, který se lépe roztírá a je vhodný na výrobu pomazánek. Tvaroh vás navíc zasytí na dlouhou dobu a dodá potřebné bílkoviny. Pivo v pivním sýru způsobí jeho zrání. Když ho necháte pořádně uležet, odmění se vám neodolatelnou chutí a výraznou vůní. Rychlost zrání záleží na teplotě. Ideální doba zrání je alespoň 5 dnů při pokojové teplotě. Pokud chcete sýr raději výraznější, nechte ho zrát ještě o 2 dny déle.
Svěží koláč plný barev a vůní. Pokud Vás tlačí čas, sáhněte po hotovém křehkém těstě v obchodě. Chcete-li si užít přípravu koláče od samého začátku, připravte si těsto vlastní. Vůně másla spolu s letním ovocem Vám bude tou pravou odměnou.
Bylinky můžete usušit, zamrazit, naložit do oleje… nebo z nich připravit delikátní bylinkové máslo. Vyzkoušejte třeba tymiánové máslo nebo oblíbené provensálské koření: rozmarýn, bazalka a tymián.
Chcete vyzkoušet něco jiného než tradiční chlebíčky? Nabídněte hostům na party zdravé občerstvení z čerstvé zeleniny a pikantních dipů. Na větší talíř nebo mísu nakrájíme na tenčí hranolky mrkev, řapíkatý celer, salátovou okurku, červenou a žlutou papriku. Mísu vložíme doprostřed stolu, založíme vychlazené dipy a ihned konzumujeme.
Puding s francouzským nádechem je jednoduchý na přípravu. Se šlehačkami a čerstvými jahodami bude nezapomenutelný dezertem při letním grilování! Místo jahod můžete vyzkoušet i jiné ovoce, třeba borůvky.
Malé bramboráčky naservírujte klidně do kovového kyblíčku nebo jiné originální nádobky.
Je jednoduchá, rychlá a když navíc nahradíte běžné mléko sójovým nebo kokosovým, budete mít super zdravou pochoutku.