Pomazánka z nivy

Pomazánka z nivy

Sýr niva má aromatickou chuť a tak nepřekvapí, že i tato pomazánka je chuťově velmi výrazná. Nivová pomazánka se skvěle hodí na chlebíčky nebo různé jednohubky a vyhrát si můžeme také při servírování - jednohubky s ní můžeme ozdobit pažitkou, jarní cibulkou, kuličkami hroznového vína nebo vlašskými ořechy, které jsou v tomto receptu přimíchané rovnou do samotné pomazánky. Recept na pomazánka z nivy na Jakvkuchyni.cz!
Pizza šneci

Pizza šneci

Rychlé občerstvení na párty, po kterém se jen zapráší? Přesně to jsou pizza šneci! Křehké těsto můžeme naplnit našimi oblíbenými náplněmi. Vyzkoušejte pizza šneky s goudou, šunkou a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tradiční dánský velikonoční sleď

Velikonoční sleď

Ve Skandinávských zemích patří sleď mezi nejoblíbenější rybu. V Dánsku si našel své místo i u tradiční velikonoční tabule. Jakvkuchyni.cz přináší tip na recept, jak si připravit sledě na velikonoční tabuli. Jak na to?
Pečená červená řepa ve slanině

Pečená červená řepa ve slanině

Červenou řepu nemusíme využívat pouze jako součást hlavních pokrmů. S její pomocí dokážeme vykouzlit i neobvyklé občerstvení k vínu či pivu. Přinášíme jednoduchý recept, jehož příprava zabere jen pár minut. K přípravě receptu můžeme využít stejně tak řepu čerstvou jako sterilovanou. Řepa získá v kombinaci se slaninou, bylinkami a balzamikovou redukcí chuťově nový rozměr.
Čínské nudle se zeleninou a zázvorem

Čínské nudle se zeleninou a zázvorem

Asijská kuchyně je nejen velmi lehce stravitelná, ale její recepty jsou také jednoduché a rychlé na přípravu. Obsahují pouze několik základních surovin. Jsou tak ideálním řešením v případech, kdy na přípravu jídla není moc času, nebo se nám nechce u plotny trávit nekonečné hodiny.
Žampiony plněné nivou a slaninou

Žampiony plněné nivou a slaninou

Žampiony plněné nivou a slaninou mohou být skvělým pohoštěním. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá a přitom působí velmi efektně. Pro plnění žampionů lze vybrat různé náplně, tentokrát jsme použili nivu a slaninu.
Pečené krostíni s pomazánkou

Pečené krostíni s pomazánkou

S blížícími se oslavami konce roku přemýšlíme, jaké občerstvení připravit a nabídnout hostům. Kromě klasických jednohubek jsou v poslední době velmi oblíbené křupavé jednohubky, tedy krostíni. Na rozdíl od těch klasických jsou pečené v troubě a podávat je můžeme s různými variacemi pomazánek, zeleninou, ale i ovocem. Ty dnešní jsme pro vás připravili s pomazánkou z avokáda.
bezlepkové vánoční cukroví - ořechy

Bezlepkové ořechy

Ani o slepované ořechy při bezlepkové dietě nepřijdeme. Našli jsme výborný recept, který možná dokonce předčí ty klasické. Jde se péct!
Párečkové rolky

Párečkové rolky

Nezbytnou součástí silvestrovských oslav bývá kromě bujarého veselí i bohaté občerstvení. Klasikou bývají samozřejmě chlebíčky a jednohubky. Ale těch jsme přes Vánoce většinou všichni plní a nemůžeme se na ně ani podívat. Možností, jak zpestřit silvestrovskou tabuli, je však mnoho. Jednou z nich jsou například chutné a rychle připravené minipárečky v listovém těstíčku.
Mini quesadillas

Mini quesadillas

Součástí silvestrovských oslav bývají rozličné jednohubky, které připravujeme pro hosty k zakousnutí. Co takhle ale vyměnit klasické chlebíčky a jednohubky za něco netradičního? Inspirovali jsme se trochu exotikou a připravili jsme mini quesadillas, které určitě vaši hosti ocení.