Černý kořen zatím velkou popularitu v českých kuchyních nesklízí, ale to je možná jen otázkou času. Tato zimní kořenová zelenina, která se vzhledově podobá křenu a chutná jako pastinák, vaše tělo obohatí vitaminy A, B1,B2, C a E.
Produkty z řady
Starý chléb nemusíte vyhazovat, připravte si z něj polévku! Tato variace na kyselo je velmi zdravá díky dýňovému oleji. Miso pasta je super na prohřátí organismu a dodá masovou chuť.
Svatomartinské rohlíčky nebo také podkovy, martiny, roháče.
Zelí dokonale doplňuje chuť hovězího, zvěřiny a nebo pečené drůbeže.
Domácí houskové knedlíky budete mít připravené během chvilky a krom toho, budete mít také skvělý pocit z domácího výrobku.
Snídaně, na kterou se budete těšit od večera! Podávejte s čerstvým pečivem. Vejce Benedikt jsou také oblíbeným jídlem pro brunch.
Nepotrpíte si na přeslazené dezerty? Máte rádi vůni a chuť Itálie? Tak zkuste toskánský koláč, který je vláčný a díky kaštanové mouce má originální lahodnou chuť.
Zeptejte se sami sebe - kdy jste naposledy jedli artyčoky? Tato často opomíjená rostlina je plná zdravý prospěšných látek a pro naše tělo je to doslova lék. I proto bychom ji měli do jídelníčku zařazovat častěji. Zkuste třeba artyčoky s pikantní omáčkou.
Z jednoho kilogramu ovoce dostanete půl litru šťávy. Tu pak můžete ředit jako sirup, přidávat do čaje nebo smíchat třeba s jablečným džusem.
I hřešit se musí umět. Neodývejte se tabulkou čokolády a dopřejte si ke kávě domácí karamelové řezy!
Kuskus začíná mít své místo i v českých kuchyních. Tento jednoduchý recept s květákem si můžete připravit jako rychlý oběd nebo večeři.