Předvánoční období pomalu začíná a my začínáme přemýšlet, jaké dobroty připravíme na sváteční stůl. Pokud máte rádi nové věci, vyzkoušejte tyto medové trubičky. Patří sice k trochu pracnějšímu cukroví a možná budou trochu náročnější i na vaši trpělivost. Výsledkem ale budou lahodné trubičky vonící medem a karamelem. Jen se po nich zapráší – uvidíte!
Produkty z řady
K českým Vánocům patří vánočka, k italským pak panettone. Tento sladký italský chléb je lehký a nadýchaný, plný kandovaného ovoce a nádherně voní. Variant na recept existuje několik, těsto můžete nechat kynout pár hodin, příprava však může zabrat i několik dní. Dnes si spolu připravíme recept, jemuž je potřeba věnovat trošku více času, které zabere především kynutí těsta. Ale věřte, výsledek stojí za to.
Jeden z nejznámnějších receptů mexické kuchyně jsou quesadilly, tortilové placky plněné masovou náplní a směsí zeleniny. Tradičně se k nim podávám omáčka z avokáda guacamole nebo pálivá salsa. K našemu receptu stačí doplnit velký zeleninový salát a máte zdravou a snadnou večeři.
Na jihu Spojených států žije Češka Katka se svým manželem. Jejich nejoblíbenějším jídlem je paradoxně mexická quesadilla. Dopřávají si ji s kuřecím masem a avokádovým guacamole.
Znáte nějaký návykový dezert, který je přeplněný čokoládou? Přesně tak. Máme na mysli hříšně čokoládové brownies. Populární americký dezert si našel cestu i k nám do České republiky a dostal se na přední příčky v oblíbenosti. A my chápeme proč. Hodně čokolády, křupavá krusta, hutný a tekutý střed. Kdo by odolal? Dnes brownies vylepšíme ještě pekanovými ořechy. A pokud je zrovna nemáte po ruce, skvělého výsledku docílíte s jakýmikoli jinými ořechy. A pozor! Schváleno 100 % testovaných subjektů.
Pokud se vydáte do Francie, narazíte na tento sendvič „na každém rohu“. „Croque-monsieur“, v překladu „zabouchnutý pán“, je klasickým sendvičem se sýrem a šunkou, ale Francouzi jej vylepšili bešamelovou omáčkou a následným zapečením v troubě. Připravte si jej jako rychlou večeři, svačinku k zakousnutí a o víkendu na piknik, nebo třeba jako brunch ve francouzském stylu.
Nepečený dvoubarevný dortík nejen že krásně vypadá, ale na rozdíl od běžných sladkostí je velmi zdravý, plný enzymů, minerálů a vitamínů. Datle vyberte co nejkvalitnější. Díky obsahu mletého zeleného čaje matcha dodá spoustu energie, proto jej odpoledne konzumujte opatrně.
Když je venku chladno a zima zalézá za nehty, nic nezahřeje tak jako poctivá horká polévka. Jak říkávaly už naše babičky, polévka je grunt. Pokud chcete obměnit repertoár klasických polévek, zkuste tuto krémovou kukuřičnou. Chuť kukuřice je mírně nasládlá, ale skvěle se doplňuje s mírně pikantními potravinami. Tentokrát jsme přidali chilli papričky, které právě v těchto chladných dnech rozproudí krev.
Klasické skořicové šneky známe všichni. K podzimu, podzimním plodům a dezertům z nich skořice prostě patří. Ale napadlo vás někdy připravit šneky s náplní z kokosu? Pokud ne, tak se do toho bez obav pusťte. Šneci dostanou úplně nový rozměr a jejich chuť je neskutečná. Vězte, že pokud ochutnáte, neodoláte a rozhodně sáhnete po dalším kousku.
I muffiny se dají připravit zdravě. Tato varianta s jogurtem a ovesnými vločkami se obejde bez přidaného cukru. Díky jablkům a hrozinkám budou přirozeně sladké a skořice je krásně provoní.
Nakládané vepřové maso chutná skvěle a nejvíce ho oceníte, když zrovna nevíte co uvařit.