Jemné tvarohové knedlíčky plné ovoce rozplývající se na jazyku – to je opravdová dobrota. Chutnají přímo božsky a připomínají léto strávené u babičky. Přelijte je máslem a posypte mákem nebo strouhaným tvarohem a nechte se unést do léta. Navíc jejich příprava nezabere téměř žádný čas.
Produkty z řady
Pstruh je jednou z nejoblíbenějších českých ryb, které seženete v každé lepší samoobsluze. Je velmi zdravý, proto si jej v sezóně dopřejte co nejčastěji. Nejlepší je samozřejmě čerstvě ulovený. Ananasová omáčka mu dodá exotický kontrapunkt. Můžete použít i čerstvý ananas.
Mít v lednici sklenici s něčím dobrým jen tak na zob, to není nikdy od věci. Naložené okurky, cibulky či houby jsou už letitá klasika, ale což takhle dát si naložené ředkvičky? Určitě si je oblíbíte.
Zelňáky se nikdy neomrzí. Tento jednoduchý a levný staročeský recept je jednou ze stálic v naší kuchyni a věříme, že jen co ho vyzkoušíte, stane se oblíbeným i u vás doma.
Voňavé a křehké maso ještě umocní vhodná příloha – v tomto případě nejlépe bramborovo-karotková kaše nebo jasmínová rýže.
Jednoduchá a dietní večeře, anebo příloha k masu či těstovinám.
Když nemáte čas nakoupit, uvařit, prostřít…, tento recept se může stát vaší záchranou. Je totiž skvělou alternativou „co dům dal“. U ředkviček nevadí, že jsou uvadlé, a výsledek příjemně překvapí vás i hladové strávníky.
Pokud chcete sklidit od dětí potlesk a vidět jejich rozzářené obličeje, stačí přidat lentilky. Obyčejné sušenky, které upečete za deset minut, s nimi vypadají a chutnají prostě úžasně. Hodí se i jako dárek na dětskou oslavu.
Losos v bylinkách je variantou na běžné lososové filety. Bylinková krusta mu dodá jak na chuti, tak na křupavosti, což ocení hlavně děti. V nouzi můžete použít i sušené bylinky, v tom případě nechte těstíčko na krustu chvíli odpočinout, aby se jejich chuť i vůně rozvinula. Do šťouchaných brambor můžete přidat zbytek bylinek nebo třeba nasekané olivy, abyste dodrželi středozemní atmosféru receptu.
Čerstvé krůtí maso má minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými druhy mas i vyšší obsah bílkovin, které potřebujeme pro obnovu a správné fungování buněk. Je mnohem chutnější než kuřecí a ve spojení s čočkovým salátem si dopřejete zdravý a velmi výživný oběd!
Pomerančové máslo je nejen obměnou klasické krůtí rolády, ale díky němu získá roláda šťavnatou chuť.