Námořnický grog

Námořnický grog

Netradiční variantu grogu podáváme s trochou másla. Důležité je nechat zkaramelizovat cukr a čerstvou citrónovou šťávu, díky které získá na autentické chuti.
Vánoční punč

Vánoční punč

Karamelizovaný cukr a čerstvá šťáva z pomeranče dodá obyčejnému punči nádech luxusu.
Boží milosti

Boží milosti

Jednoduché, levné a tuze dobré cukroví je tradičně spojované s masopustním veselím.
Srnčí s ovocnou omáčkou

Srnčí s ovocnou omáčkou

Srnčí maso je velmi jemná delikatesa s nízkým obsahem tuku. Jako každou zvěřinu, i jeho chuť pozvedne a skvěle doplní kyselejší ovoce. Dnes si ho zkusíme připravit s pomerančem a brusinkovou marmeládou.
Džem z arónie

Džem z arónie

Arónie je královna antioxidantů, která navíc zkrášlí i vaši zahradu. Její plody jsou plné vitamínů a minerálních látek, připisuje se jim velká léčivá síla a schopnost zpomalení stárnutí. Samotná arónie má trpkou chuť, my si ji připravíme ve formě džemu na lahodnou snídani nebo rychlou svačinku.
Jalovcová omáčka

Jalovcová omáčka

Aromatické koření, které má svůj domov ve střední Evropě. Jeho intenzivní až lehce pryskyřičná chuť se výborně hodí k drůběžímu nebo hovězímu masu. Dodá mu tak nádech zvěřiny. My si dnes vyzkoušíme omáčku z jalovce, která pozvedne třeba nedělní rodinný oběd.
Francouzská klasika – Hovězí po burgundsku

Francouzská klasika – Hovězí po burgundsku

Proslulý francouzský pokrm se může na první pohled zdát velmi náročný na přípravu a suroviny. Vám ale stačí jen hovězí maso, zelenina a hrnec na zapékání. Za tři hodiny se můžete těšit na měkoučké maso, které se téměř rozplývá na jazyku, a úžasnou omáčku plnou koncentrované chuti.
Melounové mochito

Melounové mochito

Populární mojito (čti mochito), obsahující lahodnou kombinaci bílého rumu, třtinového cukru, limetky a máty, pochází z Kuby. Mojito se pravděpodobně na začátku 20. století vyvinulo z nápoje zvaného El Draque, který se také připravoval z cukrové třtiny a těšil se mezi Kubánci značné oblině. Vyzkoušejte jeho melounovou obdobu, která je velmi osvěžující.
Perník s povidly

Perník s povidly

Perník se původně jmenoval peprník, podle pepře, který mu dával nezaměnitelnou peprnou chuť. Dnešní perníky si z původní receptury půjčil mouku a med. V kombinaci s povidly vytvoříte dezert, který by chutnal i pánům z Pernštejnu.