Orientální kuře z jedné pánve

Orientální kuře z jedné pánve

Jídla z jednoho hrnce mají spoustu výhod. Nejen že neušpiníte moc nádobí, ale díky společnému vaření se všechny chutě fantasticky propojí. Důkazem je například tento zázračně jednoduchý recept na voňavé orientální kuře, který zvládne připravit opravdu každý.
Medová kuřecí prsa

Medová kuřecí prsa

Netradiční varianta pečeného kuřete vás překvapí zajímavou kombinací sladké chuti s masem. Karamelizovaný cukr z medu kontrastuje s výrazným citrónem a kari kořením.
Nejlepší pečené kuře – v mléce

Nejlepší pečené kuře – v mléce

Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.
Kuře v jogurtové marinádě tandoori a tymián

Kuře v jogurtové marinádě tandoori a tymián

Bílé jogurty často nakupujeme do zásoby a když se blíží datum spotřeby, nevíme co s nimi. Připravte si marinády na kuřecí špízy – jednu pikantní indickou a druhou tymiánovou.
Grilovaná kuřecí prsa v jogurtové marinádě

Grilovaná kuřecí prsa v jogurtové marinádě

Kyselý jogurt v marinádě pomůže tomu, aby bylo maso křehké. Postačí k němu přidat olej, který zabraňuje vysušování a pomáhá ochucení masa. Doporučujeme směs dochutit solí a bylinkami – vznikne dokonalá marináda a grilovaná prsa budou díky ní na jedničku!
Kuřecí paličky s omáčkou Piri Piri

Kuřecí paličky s omáčkou Piri Piri

Portugalské národní jídlo „Kuře Piri Piri“ dostalo název podle pálivých afrických papriček, tzv. Birds Eye Chilli. Říká se, že čím je paprička menší, tím víc pálí. A právě pro svou pálivou chuť jsou papričky skvělým základem pro přípravu pikantních omáček sloužících k marinování nejen kuřecího masa, ale také ryb a mořských plodů.
Pečené kuře a la pilaf

Pečené kuře a la pilaf

Pilaf je jednoduché jídlo, které k nám přišlo z východní Evropy. Připravit jej můžete z rýže nebo bulguru.
Medová kachna se zázvorem

Medová kachna se zázvorem

Chladnější dny si můžete zpestřit vynikajícími recepty z medu. Co třeba zkusit medovou kachnu se zázvorem? V případě pokud si nejste jistí, který z medů byste si měli vybrat, tak odborníci doporučují sáhnout po medovicovém, tedy konkrétně lesním.