Králík na bílém víně s česnekem a šalvějí

Králík na bílém víně s česnekem a tymiánem

Delikátní chuť a minimum tuku – to jsou důvody, proč zařadit do jídelníčku králičí maso. Stačí přidat trochu tymiánu, česneku a bílého vína a nakonec se přesvědčit, že jste toho uvařili dost. Pak už jen zbývá smířit se s tím, že vám během krátké chvíle zůstane prázdný pekáč. Jak na to?
králík na bílém víně

Králík na bílém víně

Přinášíme jedinečný recept na přípravu králičího masa, který díky šetrné úpravě masa zachová maximum z jeho skvělých vlastností. Dušené maso může chutnat skvěle a jak jistě víte, je i dietní. Králíkovi na bílém víně odolá jen málokterý gurmán! Jak na to?
Jehněčí maso

Jehněčí hřbet s medem a růžovým vínem

Jehněčí maso se na našich talířích objevuje spíše sporadicky a to je velká škoda. Mnozí jej stále považují za spíše velikonoční pokrm. Je velmi oblíbené v italské, francouzské, španělské či britské kuchyni a vy jej vyzkoušejte na sladko se zajímavou tečkou v podobě omáčky z růžového vína.
Chilli con carne

Chilli con carne

Chilli con carne je původem z Texasu, ale s notnou stopou mexického vlivu, patří k velmi oblíbeným pokrmům po celém světě. Již z názvu je patrné, že hlavní roli při přípravě tohoto jídla hrají chilli papričky a maso. Dalo by se říct, že se jedná o exotickou obdobu našeho guláše. I přesto, že jeho příprava se z počátku může zdát velmi složitá, patří chilli con carne k poměrně snadným pokrmům, se kterým si hravě poradíte. Nejvíc práce je zpočátku při přípravě všech ingrediencí, ale ve druhé fázi už „jen“ čekáte, než pokrm probublá a nasaje všechny chutě. Tak se do toho pojďme pustit!
Pečená vepřová žebra

Pečená vepřová žebra

Pokud máte na jídlo více času, připravte svým nejbližším pečená vepřová žebra. Proč potřebujete více času? Jde o to, že tato žebra jsou nejlepší, pokud se nechají přes noc uležet v marinádě.
Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky - to je jídlo, které z vás udělá nejvyhlášenějšího kuchaře široko daleko. Příprava tohoto výborného pokrmu vám zabere pouze okolo hodiny a pochutná si každý, koho ke stolu pozvete. Co na debrecínské závitky potřebujete?
Nadívané telecí

Nadívané telecí

Na dokonalé nadívané telecí maso si rezervujte několik hodin, ne-li dnů. Péct ho můžete třeba o víkendu, můžete si k tomu nalít sklenku dobrého vína a již ze samotné přípravy si tak připravíte zážitek.
Osso buco

Osso buco

Už jste slyšeli o tradičním italském pokrmu jménem Osso buco? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit. „Osso“ znamená italsky kost, „buco“ je v překladu díra. Jde tedy o “kost s dírou”. Základem jídla je totiž plátek telecí kližky přeseknutý přes morkovou kost.
Poctivá hovězí polévka

Poctivá hovězí polévka

Pořádný hovězí vývar patří k poctivé české kuchyni a k hlavní chloubě nejen sváteční tabule. Skvělý vývar potřebuje čas a péči. Svou intenzivní chuť získává pozvolným dlouhým vařením. Stačí jen jeden talíř. V zimě zahřeje a posílí. Kvalitní vývar má léčivé účinky a na nohy postaví téměř každého. My vám poradíme, jak si ho připravit.
Quesadillas

Quesadillas

Na jihu Spojených států žije Češka Katka se svým manželem. Jejich nejoblíbenějším jídlem je paradoxně mexická quesadilla. Dopřávají si ji s kuřecím masem a avokádovým guacamole.