Milujete kuřecí prsíčka, ale už nevíte, jak je připravit jinak než podle několika vašich oblíbených receptů? V tom případě vyzkoušejte ten náš! Česnekovému máslu, křupavé slanině a zlatavé strouhance v kapse z kuřecích prsíček určitě neodoláte!
Produkty z řady – mouka
Špaldové sušenky s agávovým sirupem a jablky jsou skvělou volbou při dietě, nebo jako varianta vhodné sladkosti pro děti.
Recept na tyto dobroty se liší vesnice od vesnice. Pečou se jak kynuté, tak piškotové. Někde se vykrajují, jinde plní do formiček. Vždy chutnají výborně!
Posvícení je čas, kdy hospodáři mají sklizenou úrodu a mohou v klidu vydechnout po celoroční dřině. Na stůl v době odpočinku patřily i tradiční podzimní posvícenské zelňáky. Můžete vyzkoušet k obědu jako přílohu nebo jako svačinku.
Jednoduché, levné a tuze dobré cukroví je tradičně spojované s masopustním veselím.
Koláče jsou dá se říci naším národním pokladem. Co kraj, to jiný recept, ale chutná v každém ročním období. Jestli máte doma z léta ještě trochu borůvek, vyzkoušejte si náš lopaťák. Zmizí ze ihned ze stolu.
Srnčí maso je velmi jemná delikatesa s nízkým obsahem tuku. Jako každou zvěřinu, i jeho chuť pozvedne a skvěle doplní kyselejší ovoce. Dnes si ho zkusíme připravit s pomerančem a brusinkovou marmeládou.
Jakou vůni si spojíte s obdobím Vánoc? My tu perníčkovou. Letos dětem na Mikuláše připravte sladké odměny doma a ideálně je rovnou zapojte i do procesu výroby!
Také jste si jako malí škrtali políčka v kalendáři, už aby přišel čert s Mikulášem a donesli všechny ty parádní dobroty? Zkuste svým ratolestem připravit tentokrát po čertech dobré perníčky sami. Radost bude dvojnásobná.
Máte rádi netradiční sladké chutě? Co takhle spojení kyselého jablíčka a velmi oblíbené vitamíny napěchované aronie? Hrnečkový koláč stihnete ještě před odpolední procházkou nebo než se ráno probudí celá rodina!