Na prvního předchůdce zmrzliny vůbec přišli Peršané zhruba kolem roku 400 př.n.l. Stačilo přelít misku zmrzlého sněhu hroznovou šťávou nebo ochutit šafránem a osvěžující pochoutka byla na světě. Vy si pro své domácí mlsouny připravte lahodný sorbet ze žlutého melounu.
Produkty z řady – ovoce
Jablečný koláč s vanilkovou zmrzlinou, výborná káva a romantická komedie v televizi… Dokážete si představit příjemnější odpoledne?
Sladké lívance a nakyslé borůvky tvoří klasickou kombinaci. Pokud si chcete připomenou prázdniny u babičky, není lepší způsob.
Je to snadné, rychlé a výborné. Domácí müsli se navíc obejde bez cukru a jakýchkoli přidaných látek. Můžete si jej ochutit třeba skořicí, přidat hrozinky nebo ořechy.
Zbyla vám z oběda rajčata a nevíte, jak je zpracovat? Vyzkoušejte neovyklý rajčatový džem - chutná skvěle s topinkami nebo různými druhy sýrů!
Když vám zbývá pár brambor a několik růžiček květáku nebo brokolice, pořádně je okořeňte a vytvořte z nich rafinovanou variantu na rizoto. Zužitkovat tak můžete všechnu zeleninu, kterou byste jinak vyhodili.
Tento recept pochází od slavného belgického čokolatiéra Dominiquea Persoone, který vyráběl čokoládové pralinky i pro členy Rolling Stones. Citrusy máčené v čokoládě zaujmou kombinací chutí a jsou i ozdobou každého stolu.
Dietní, a přesto zasytí. Tradiční, ale zaujme přídavkem kopru. Tento salát se stane vaším oblíbeným letním obědem. Obsahuje totiž bílkoviny, zeleninu, zdravé tuky – a skvěle chutná!
Pečená husa je královnou posvícenské tabule. Potřebujete jen spoustu trpělivosti při její přípravě. Odmění se vám bohatou chutí a křehoučkým masem... Nejlepší přílohou je samozřejmě zelí, knedlíky nebo bramborové lokše.
Tarte Tatin (čti tart tatén) je podzimní specialita francouzské kuchyně. Obrácený jablečný koláč si můžete jednoduše upéct i doma – stačí listové těsto, jablka a cukr.
Moučník, který vám poskytne hned dva zážitky najednou: Až se do koláčů zakousnete, nejprve ucítíte pikantní chuť švestkových povidel a vzápětí vás okouzlí chuť jemné tvarohové náplně.