Lívance z cottage sýra se skvěle hodí při přípravě nedělní snídaně. Co si přát víc, než teplou a sladkou snídani, která je navíc plná bílkovin. Jakvkuchyni.cz prozradí, jak na to!
Produkty z řady – ovoce
Pomalá víkendová rána úplně volají po teplé snídani. A co když se spojí french toast a tradiční česká žemlovka? Vše si můžeme připravit už večer a ráno jen upéct a užít si ještě pár minut lenošení v posteli. Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz!
Možná se někdy i my ocitneme v roli hostitele a bude před námi sedět osoba, která odmítá alkohol. V takovém případě nám přijde vhod mojito bez alkoholu. Připravte si ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Jak nejlépe zpracovat rybíz? Chuť rybízu ocení milovníci kyselého, v koláči je jeho výrazná chuť trošku potlačena a proto se s oblibou používá právě při pečení a přípravě různých dezertů. Vyzkoušejte rybíz v kombinaci s nadýchaným těstem a kokosem. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Zajímavým a současně chutným způsobem, jak využít kvasný proces doma, je výroba domácí limonády. Tím, že jde o fermentovaný nápoj, je navíc prospěšný pro střevní mikroflóru, podobně jako jiné kysané nápoje, (např. kefír nebo acidofilní mléko). Vyzkoušejte domácí přípravu podle jednoduchého receptu od Jakvkuchyni.cz!
Urodilo se vám plno angreštu a nevíte, co s ním? Vyzkoušejte domácí limonádu z kvašeného angreštu podle receptu Jakvkuchyni.cz.
Na marmeládě z hroznového vína si pochutnáme například s čerstvým chlebem k snídani. Výborná je také v jogurtu, lineckém cukroví nebo jako základ pro omáčky s hovězím masem. Když do ní přidáme trochu ostružin a kousek grepu, vneseme do kuchyně svěží vítr! Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to!
Džem z hroznového vína je výborný například k sýrům. Jeho příprava je přitom velmi snadná. Jak si vyrobit domácí džem z hroznů vinné révy prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Určitě se každému z nás už stalo, že jsme si domů koupili banány, na které jsme zapomněli a oni nám po čase stihly zčernat.
I přesto, že vypadají nevábně, nemusí skončit v koši se směsným odpadem, ani na kompostu. Raději si z nich můžeme připravit lahodný banánový chléb se sušeným ovocem a vlašskými ořechy. Jak na to?
Víte, co je ruby čokoláda? Má přirozeně růžovou barvu, takže na svátečním stole bude vypadat velmi hezky, a navíc má zajímavou, lehce nakyslou ovocnou chuť. Připravte si podle receptu s Jakvkuchyni.cz lahodné rumové půlměsíce plněné vanilkovým krémem a ruby čokoládou. Jak na to?
Hroznové víno nepatří k úplně typickým surovinám používaným při pečení, proto zřejmě mnohé z nás překvapíi, jak skvěle chutná. Jako inspiraci, kde si to můžete hned vyzkoušet, přináší Jakvkuchyni.cz v receptu na hroznový obrácený koláč. Chuť zkaramelizovaného ovoce dodá i hroznům výbornou chuť, při pečení se navíc nerozpečou, takže při každém soustu krásně křupnou v puse. Jak na to?