O slupky z pomerančů, citronů, limetek či okurek není v žádné domácnosti nouze. Stačí je jen nevyhodit a můžeme začít “kouzlit”!
Produkty z řady – ovoce
Kernoto je vskutku nejen výživově hodnotná, ale i praktická surovina. Můžete ho při vaření smíchat s rýží, nebo použít i jako samostatnou přílohu a rozšířit tak pestrost jídelníčku.
U špičkových sardinek není třeba složitých receptů. V jednoduchosti je krása. Na tento recept nám stačí 4 jednoduché ingredience, 5 minut a můžeme hodovat.
Všechny druhy kuskusu je možné využít buď jako přílohu k masu nebo k jiné potravině bohaté na bílkoviny, nebo jako součást pokrmů, kde je smíchán s ostatními surovinami, kdy je celý pokrm připravován v podstatě v jedné pánvi.
Nadýchaný kakaový korpus a spousta šlehačky, to je Harlekýn. Lehký, osvěžující dezert, který je na přípravu poměrně jednoduchý a rychlý. Správný Harlekýn by neměl být překrojený, ale měl by mít pouze jeden vyšší korpus, bohatě zdobený bílou a pařížskou šlehačkou. A komu se to zdá málo, může dort ještě dozdobit čokoládou, nebo čokoládovými hoblinkami. Jak na to?
Panna cotta je klasickým italským chlazeným dezertem, který v překladu znamená vařená smetana. Kromě klasické verze existuje mnoho variant s rozličnými příchutěmi. Jednoduchý dezert připravený s čokoládou je prostě dokonalý. Výběr čokolády ponecháváme jen na vás. Až tuhle dobrotu ochutnáte, věřte, že postačí jen pár soust, abyste se ocitli v sedmém nebi.
Goji můžeme přidávat ráno do cereálií a jogurtu, spolu s dalším ovocem a zeleninou z nich připravovat zdravé smoothie nebo tento ovocný nápoj.
Trochu netradiční, ale přesto skvělý a nadýchaný - to je perníkový dort. Je pravda, že perníkové těsto nepatří zrovna k těm nejtradičnějším, ze kterého se pečou dorty. Možná je to ale škoda, protože chutná skvěle. Nadýchané těsto vonící po skořici, badyánu a dalším koření se skvěle doplňuje s lehkým krémem z mascarpone a brusinek.
Dýně má v kuchyni mnoho využití. Notoricky známé jsou především polévky a kompoty, ale dýně se dá v kuchyni skvěle využít i mnoha jinými způsoby, i na pečení dezertů. Dodává vláčnost a věřte, že v kombinaci s koření vonícím podzimem, skořicí a medem jde o dokonalé spojení. Přesně takovým je i tento chleb. Kromě celozrnné mouky jsme na těsto použili také mouku dýňovou, k oslazení jsme použili trošku medu a kokosového cukru, přidali sladké brusinky a dýňová semínka. A dobrota je na světě!
Už jste slyšeli o pečeném čaji? K dostání je i v obchodě, ale není nad domácí výrobu z vlastních zásob. Příprava je velmi jednoduchá. Pojďme na to. Pečený čaj vyrobíme z jakéhokoliv ovoce, které nám chutná, nebo ho máme právě na zahradě.
Už jste objevili lemon curd - jemný sladkokyselý krém plný bohaté citrónové chuti?Citrónový curd se skvěle hodí do palačinek, nebo tvarohových dezertů. V případě, že jste dosud používali krém kupovaný, protože jste se jej neodvážili připravit doma, rozhodně se toho nebojte. Příprava je naprosto jednoduchá.