Nepečený dezert s osvěžujícími citróny se stane stálicí letních večírků a grilovaček. Kromě toho, že je lehoučký a nadýchaný, dodá vám také spoustu vitamínů.
Produkty z řady – pečivo a cukrářské výrobky
Panini znamená italsky „malý chléb“, „rohlík“. Jeho příprava je snadná a rychlá: stačí rozkrojit oblíbené pečivo, obložit jej sýrem, šunkou, špenátem a dochutit hořčicí. Tento základní recept můžete přizpůsobit své chuti a aktuálnímu stavu ledničky. Skvělé jsou třeba panini s uzeným lososem a koprem, vajíčkem, uzeninou nebo různými typy sýrů.
Jednoduchý recept na vláčný bílý toustový chléb se sytě zlatou křupavou kůrkou, který se už po prvním upečení stane stálicí ve vaší kuchyni.
Tradiční kombinace hovězího masa, smetanové koprové omáčky a knedlíků je sice náročná na přípravu, ale odmění se vám úžasnou chutí. Jedinečnou chutí – protože českou koprovku v žádné jiné zemi nevaří, resp. pokud připravují koprové omáčky, jsou vždy studené. Když si budete chtít ušetřit čas a námahu, můžete použít už hotový vývar a namísto masa ji můžete podávat s vařeným vejcem.
Tradiční velikonoční nákyp, tzv. hlavičku, si můžete upéct ve formě beránka.
Čas přípravy kaštanů nastává v našich končinách na podzim a v zimě. Můžete si je vyzkoušet pečené v troubě nebo nechte jejich nasládlou chutí ozvláštnit krůtí maso jako nádivku. Chutná výborně i jako samostatná příloha.
Poznáte je snadno podle krásné mozaikové kresby. Připravte je už den předen, protože těsto potřebuje rozležet v ledničce přes noc. Milovníci výrazných chutí mohou přidat pórek.
Nekynutý knedlík je specialitou karlovarského kraje. Skvěle chutná a je potěšením i pro zrak, díky svému typickému mozaikovému vzhledu. Často bývá viděn ve společnosti svíčkové a pečené drůbeže, ale i po boku špenátu nebo zelí.
Nebojte se neobvyklých jídel a upečte si zdravou červenou řepu v kombinaci s kozím sýrem, rukolou a křupavou bagetou. Během pár okamžiků tak vykouzlíte originální předkrm nebo lehkou večeři.
Když nevíte, co připravit dětem do školy nebo jako odpolední svačinku, vsaďte na tento zdravý obložený chleba. Proteiny, sacharidy a jedna porce zeleniny, to je přesně to, co vaše děti potřebují. A připravte rovnou dvě porce – i dospělí by měli zdravě svačit.
Zažene drobný hlad a okouzlí i hosty na svátečním obědě. Tato rychlá a osvěžující polévka je připravená cobydub a navíc dodá mnoho antioxidantů, vlákniny a vitamínů.