Abyste se dostali do čokoládového nebe, stačí opravdu jen málo. Na první pohled se může zdát, že tuto dobrotu sníte na posezení, ale nenechte se mýlit. Brownies jsou díky množství čokolády poměrně hutné a i malý kousek uspokojí všechny „čokoholiky”. Tentokrát jsme brownies ještě doplnili o křupavé ořechy a nádech luxusního dezertu jim dodal karamelizovaný pomeranč. Jak na to?
Produkty z řady – pochutiny
Vypadá jako vrchol kuchařského umění... ale čokoládový dort zvládnete s přehledem také. Navíc si jej můžete dochutit podle sebe, přidat koření do perníku nebo výsledný dort proložit ovocem a mátou.
Žádné cukry a ztužené tuky. Jen oříšky, kakao a výborná chuť. Vyzkoušejte si vyrobit domácí nuttelu, všechny suroviny na ní určitě máte doma. Můžete použít oříšky, které máte rádi, třeba vlašské nebo para ořechy, které jsou obzvlášť zdravé.
Vypadá nádherně, chutná ještě lépe a navíc je velmi snadná na přípravu. Tuto zdravou vločkovou kaši si po snídani můžete zabalit i do práce.
Zdravé, jednoduché a rychlé. Toto jídlo oceníte jako součást večeře a zbytek si můžete schovat do ledničky na další den do práce.
Co se zbylou zeleninou, která se smutně krčí v ledničce? Uvařte z ní osvěžující polévku, která bude mít díky dýňovým semínkům i velký obsah zinku.
Mrkvový dort není přehnaně sladký, zaujme vás jemnou vanilkovou chutí. Dokonalá kombinace pro děti i dospělé, kteří dbají na zdraví. Když jej krásně nazdobíte, bude se krásně vyjímat i na narozeninové oslavě.
Zkoušeli jste někdy merhování? Teď máte možnost si jej vyzkoušet. Jde o zdobení tradičních chodských koláčů pomocí různých náplní. Stanou se vaší oblíbenou nedělní pochoutkou ke kávě?
Skvělé mlsáni si můžete připravit večer den předem anebo třeba až v práci. Co k tomu potřebujete?
Pokud ráno nestíháte a potřebujete mít snídani během několika minut hotovou, udělejte si do zásoby tuto granolu. Pak jen stačí nasypat ji do jogurtu a máte hned vynikající snídani!
Pro francouzskou kuchyni je čokoládový krém ganache typický. Tuto hříšnou záležitost tvoří pouze dvě základní suroviny - smetana a čokoláda. I když se jeho příprava může zdát na první pohled složitá, opak je pravdou. Pokud budete pečliví, odměnou vám bude vynikající a univerzální krémová pěna.