Oříškové brownies

Oříškové brownies

Znáte nějaký návykový dezert, který je přeplněný čokoládou? Přesně tak. Máme na mysli hříšně čokoládové brownies. Populární americký dezert si našel cestu i k nám do České republiky a dostal se na přední příčky v oblíbenosti. A my chápeme proč. Hodně čokolády, křupavá krusta, hutný a tekutý střed. Kdo by odolal? Dnes brownies vylepšíme ještě pekanovými ořechy. A pokud je zrovna nemáte po ruce, skvělého výsledku docílíte s jakýmikoli jinými ořechy. A pozor! Schváleno 100 % testovaných subjektů.
Čarodějnické prsty

Čarodějnické prsty

Děti jedí očima a fascinují je kouzelné příběhy. Proto obyčejné sušenky přetvořte ve strašidelné čarodějnické prsty. Stačí k tomu polovina mandle, která nahradí nehet, a pak jen nakreslit klouby nožem. Namáčet si je mohou do dipu z kečupu, který dokreslí atmosféru k dokonalosti.
Zelená omáčka

Maminčina zelená omáčka

Ta nenápadná rostlinka, kolem které chodíte každý den, se skvěle hodí k jídlu. Zkuste z lomikamene třeba zelenou vajíčkovou omáčku nebo jej nasekejte do omelet.
Rajčatová placka

Rajčatová placka

Pokud vám zbydou rajčata, zpracujte je na základ pro pizzu. Sušení je šetrnější než běžné konzervování nebo sterilování. Placku pak jen položíte na těsto, ozdobíte a dáte do trouby. Využijete takto přezrálá rajčata, která byste jinak nespotřebovali.
Polévka Minestrone

Z jednoho hrnce: polévka minestrone

Minestrone je tradiční italská zeleninová polévka, kterou můžete lehce obměňovat podle toho, co máte právě doma. Ideální je použít při vaření sezónní zeleninu – proto bude minestrone chutnat pokaždé jinak.
Dip z červené řepy

Dip z červené řepy

Tento dip má velmi univerzální použití. Můžete ho dát jen tak do misky k dobrotám připraveným na grilu či drobnému pohoštění. Stejně tak ho můžete namazat na opečenou bagetku, dozdobit řepnými lístky, a mít tak skvělou přílohu.
Raw mrkvové nudle s mákem

Mrkvové nudle s mákem (raw)

Mrkev a mák vypadá na první pohled jako zvláštní kombinace. Sladká mrkev ale v tomto raw receptu nahradí nudle a výsledkem je velmi osvěžují, zdravý a přirozeně sladký pokrm.
Makovec

Makovec

Český klasický dezert, který provoní krásně celou kuchyni. Podávejte jej ještě horký, třeba se zmrzlinou a ovocem. Výborně chutná i následující den.
Třešňová galetka

Třešňová galetka

Plné košíky třešní většinou putují do marmelád a koláčů. Klasikou mezi třešňovými koláči je určitě bublanina, ale nebojte se vyzkoušet i nové recepty. Třeba tuto křehkou galette neboli galetku.