Angreštová bublanina

Angreštová bublanina

Na zahrádkách začíná dozrávat velké množství ovoce a šťavnaté plody nás lákají k utrhnutí. Stačí si jen vybrat. Jahody, rybíz, třešně nebo višně… A co angrešt? Ten patří k trošku opomíjenému, ale o nic méně lahodnému ovoci. Jeho nakyslá chuť se skvěle hodí do bublanin a kynutých koláčů. Zkuste si upéct tuto voňavou bublaninu a vychutnat si ji třeba při letním pikniku u vody.
Souvlaki

Souvlaki

Tradiční vepřové špízy souvlaki nechte marinovat co nejdéle, ve spoustě čerstvých bylinek. Nejlepší je k němu osvěžující okurkový salát tzatziki nebo řecký salát.
Tzatziky

Tzatziky

Svěží salát z okurek je výbornou přílohou k masu i jako samostatné jídlo. Pokud nemáte řecký jogurt, nechte vykapat obyčejný, který pak bude hustý a hladký. Okurky se nebojte i vyždímat v utěrce, aby byl salát hutný.
Řecký salát

Řecký salát

Není tradičnější řecké jídlo než tento osvěžující salát. Když chcete, aby vás skutečně zasytil, můžete přidat třeba sýr feta nebo osmažený halloumi. Je zdravý i díky olivovému oleji, který je tajemstvím dlouhověkosti středozemních národů.
Sous-vide - lahodná krůtí prsa

Sous-vide – lahodná krůtí prsa

K přípravě tohoto receptu potřebujete speciální vakuovou svářečku a hrnec na vodní lázeň. Krůtí maso bude po přípravě "sous-vide" šťavnaté a lahodné, protože se nevysuší jako při běžném smažení nebo grilování. Proto není jej třeba dochutit tolik, jak jste zvyklí.
Grilovaný pstruh s bylinkami a grilovanou zeleninou

Grilovaný pstruh s bylinkami a grilovanou zeleninou

Grilování prostě patří k teplým letním víkendům s rodinou a přáteli. A zdaleka nemusíme grilovat jenom burgry. Zkuste sáhnout po rybách. Pokud je doplníte grilovanou nebo čerstvou zeleninou, budete mít lehký letní oběd nebo večeři, k nimž si můžete dát skleničku dobrého bílého vína.
Pesto z grilovaných paprik

Pesto z grilovaných paprik

Pesto je úžasná věc, především ve chvílích, kdy doma nemáte čas trávit několik hodin u sporáku, a potřebujete uvařit něco rychlého. Zkuste si místo klasického pesta připravit pesto z červených grilovaných paprik. Stačí jej pak smíchat s těstovinami a vykouzlíte skvělý oběd nebo večeři s vůní a chutí léta.
Pálivá medová křídla

Pálivá medová křídla

Jaro je v plném proudu, a tak konečně přichází ten dlouho očekávaný čas grilovacích večerů. Je jen na vás, jakým pokrmem tuto sezónu zahájíte. My jsme vsadili na oblíbená pálivá medová křídla.
Pstruh s ananasovou omáčkou

Pstruh s ananasovou omáčkou

Pstruh je jednou z nejoblíbenějších českých ryb, které seženete v každé lepší samoobsluze. Je velmi zdravý, proto si jej v sezóně dopřejte co nejčastěji. Nejlepší je samozřejmě čerstvě ulovený. Ananasová omáčka mu dodá exotický kontrapunkt. Můžete použít i čerstvý ananas.
Krůtí stehna na rozmarýnu

Krůtí stehna na rozmarýnu

Voňavé a křehké maso ještě umocní vhodná příloha – v tomto případě nejlépe bramborovo-karotková kaše nebo jasmínová rýže.
Salát s mořskými řasami a tofu

Salát s mořskými řasami a tofu

Mořské řasy do svého jídelníčku zařaďte co nejčastěji. Jsou totiž zdrojem jódu a dalších minerálů, které naše potrava neobsahuje dostatek. Zelenému salátu dodají spolu s tofu asijský šmrnc a když je doplníte třeba ještě klíčky, připravíte si extra zdravou a rychlou večeři.