Tyto koblížky si zamilujete! Jejich příprava je překvapivě jednoduchá, jsou hotové ani ne za půl hodinky a skvěle chutnají. Když je pak obalíte v moučkovém cukru, budou se dít věci! A ta omáčka... Uvidíte, že se všichni budou olizovat až za ušima a koblížky vám zmizí z talíře raz dva. Tento recept stojí určitě za vyzkoušení.
Produkty z řady – vejce a vaječné výrobky
Brownies patří ke stálicím americké kuchyně a cestu si našly i na české stoly. Jsou vláčné, plné čokolády a díky ořechům je můžete považovat i za relativně zdravý zákusek. Výborně chutnají i druhý den.
Tradiční kombinace hovězího masa, smetanové koprové omáčky a knedlíků je sice náročná na přípravu, ale odmění se vám úžasnou chutí. Jedinečnou chutí – protože českou koprovku v žádné jiné zemi nevaří, resp. pokud připravují koprové omáčky, jsou vždy studené. Když si budete chtít ušetřit čas a námahu, můžete použít už hotový vývar a namísto masa ji můžete podávat s vařeným vejcem.
Tato sladkost je typická zejména pro Sicílii a původně se připravovala zejména během karnevalové sezóny. Smažené křupavé trubičky jsou plněné sladkým krémem z ricotty, do kterého se přidává pomerančová kůra, kousky čokolády a nasekané pistácie. Zkuste si je připravit doma, určitě se do nich zamilujete.
Vaječný koňak nechutná skvěle jen o svátcích, ale naše mlsné jazýčky si na něm rády pochutnají celoročně (třeba v alžírské kávě, v koňakové špičce, se zmrzlinou…). Výčet dobrot a možností, jak si vaječným koňakem ochutit život, je celá řada. Pokud preferujete domácí produkty (home made), tak právě vám přinášíme recept, jak si tuhle dobrotu udělat doma.
Malé křehké kuličky z odpalovaného těsta plněné krémem patří k dalším klenotům francouzské cukrářské kuchyně. Odpalovaného těsta se vůbec nemusíte bát. Určitě vše hravě zvládnete a vaši rodinu překvapíte skutečně něčím speciálním.
Abyste se dostali do čokoládového nebe, stačí opravdu jen málo. Na první pohled se může zdát, že tuto dobrotu sníte na posezení, ale nenechte se mýlit. Brownies jsou díky množství čokolády poměrně hutné a i malý kousek uspokojí všechny „čokoholiky”. Tentokrát jsme brownies ještě doplnili o křupavé ořechy a nádech luxusního dezertu jim dodal karamelizovaný pomeranč. Jak na to?
Upečte si s námi originální duhový dort, který tvoří čtyři korpusy a každý z nich hraje jinou barvou! A protože jsou korpusy ukryté pod lahodným krémem, bude jeho rozkrojení velkolepým překvapením pro všechny.
Vypadá jako vrchol kuchařského umění... ale čokoládový dort zvládnete s přehledem také. Navíc si jej můžete dochutit podle sebe, přidat koření do perníku nebo výsledný dort proložit ovocem a mátou.
Kdo by nemiloval teplé, čerstvě upečené a křupavé croissanty, které voní máslem! Francouzi jsou v jejich pečení mistři, ale odteď si je díky tomuto receptu můžete dopřát i vy . Jejich příprava se může zdát na první pohled složitá a vy si říkáte, že to nestojí za tu námahu. Věřte nám, stojí!
Potřebujete jen pánev, těsto a oblíbené ingredience. Tyto lahodné mini-pizzy budou hotové za dvacet minut.