Nádivkový základ

Nádivkový základ

Je tak dobrá, že ji budete podávat i jako hlavní jídlo. Na sběr kopřiv vyražte s dětmi, budou nadšené, že se na jídle takhle podílely.
Plzeňský guláš

Plzeňský guláš

Při jeho přípravě platí nepsané pravidlo: když nevíte, jak z báječného guláše udělat ještě lepší, přidejte tam… pivo.
Levný a rychlý recept na jablečné pirohy

Levný a rychlý recept na jablečné pirohy

Jste v kuchyni začátečník? Nemáte čas, neradi umýváte haldy nádobí nebo nechcete utrácet za drahé ingredience? V tomto je velmi vděčné listové těsto, do kterého můžete dát cokoliv. My jsme si vyrobili jablečné pirohy.
Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Tradiční velikonoční mazanec nechte pořádně vykynout, odmění se vám nadýchanou strukturou.
Tradiční nádivka s bůčkem a slaninou

Tradiční nádivka s bůčkem a slaninou

Je zároveň lehká, díky bílkům a jemnému pečivu, ale i výživná díky bůčku. Tradičně se podává jako příloha k velikonoční jehněčí pečeni, ale bude výborná i jako samostatné jídlo.
Pivní chlebová polévka

Pivní chlebová polévka

K pivnímu guláši se nejlépe hodí pivní polévka, jak ji připravují na Plzeňsku. Díky pórku bude výrazná a droždí ji dodá zajímavou, navinulou chuť.
Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Třené těsto je jednoduché a s jeho přípravou vám pomohou i děti. Bude to výborná příležitosti jim poodhalit taje pečení i vysvětlit, co velikonoční beránek symbolizuje.
Chlebový pudink s hrozinkami a rumovou omáčkou

Chlebový pudink s hrozinkami a rumovou omáčkou

Chlebový puding je podobný žemlovce a najdete jej například v Irsku nebo Velké Británii jako „bread pudding“. V Německu a Maďarsku jej zapékají se šlehanými bílky, v tropických zemích zase nahrazují kravské mléko kokosovým.
Lahodné cupcakes

Lahodné cupcakes

Čokoládové cupcakes jsou příjemný zákusek ke kávě nebo po obědě. Do večera nezbyde ani jeden!
Vafle pro zamilované

Vafle pro zamilované

Tyto vafle se vám budou rozplývat na jazyku! Doporučujeme jimi překvapit vaši drahou polovičku hned po ránu!