I když jsou pistácie už dlouhá staletí používány především v asijských zemích, našly si postupně cestu i do české kuchyně. S oblibou se používají nejen jako občerstvení “na zobání”, ale jsou součástí mnoha receptů. Pistácie ozvláštní díky své jemně nasládlé chuti a zelené barvě každý dezert. Tyto pistáciové řezy tvoří nadýchané těsto s mletými pistáciemi, plněné jsou lehkým krémem a nakonec je ozdobíme pistáciemi.
Produkty z řady – vejce a vaječné výrobky
Vyzkoušejte lahodné banánové lívance, které jsou ideální pro start do nového dne a zvládneme je hravě připravit s dětmi. Jak na to?
Hlíva ústřičná patří mezi houby, které má mnoho z nás v oblibě. A i když to na první pohled nevypadá, má mnoho pozitivních účinků na naše zdraví. Tak třeba posiluje imunitu, má antioxidační účinky, snižuje krevní tlak, cukr v krvi a cholesterol atd. Navíc ji lze použít k přípravě mnoha receptů i pro mnohotvárnost jejího zpracování: můžeme ji sušit, péct nebo smažit jako ostatní houby. Dnes ji vyzkoušíme ve variantě vaječné omelety.
Vynikající a vláčnou kefírovou buchtu známe zřejmě všichni. Recept jsme upravili a upekli jsme znamenitý dort. Je plný lahodného čokoládového krému a o ozdobený malinami - chutná prostě báječně!. A že výsledek stojí skutečně za to, tak to si pojďte podle receptu Jakvkuchyni.cz vyzkoušet, nebudete litovat! Jak na to?
Vláčné čokoládové brownies si oblíbil snad celý svět! A není divu, že receptů na ně je nepočítaně. Některé z nich obsahují návod, jak si připravit tuto dobrotu i ve zdravější verzi, abychom je mohli mlsat bez výčitek. Vyzkoušejte brownies z avokáda - získají díky němu jemnou a vláčnou chuť. Jak na to?
Léto je kromě jiného “obdobím cuket”. Ty získaly v poslední době na oblíbenosti zejména díky své variabilitě. Cukety lze použít při grilování, do salátů, nebo v polévkách. Snadným, rychlým a chutným pokrmem, který lze připravit pohodlně doma, je zapečená cuketa se šunkou a sýrem. Jak na to?
Tuto omeletu můžeme nachystat ke snídani, k obědu i k večeři. V každém případě dobře zasytí a pochutnáme si.
Palačinky milují snad všichni a hlavně děti. Někdo nemá problém si na nich pochutnat i několikrát za týden! Připravit dokonalou palačinku, aby byla tenká až průsvitná a na okrajích křupavá, se může zdát jako velmi náročný úkol. Na těsto je potřeba sice jen několik surovin, ale je důležité dodržet několik bodů, aby byly naše palačinky opravdu nezapomenutelné. Jak na nejlepší celozrnné palačinky pod sluncem?
Americká klasika nad klasiky – hamburger – je u nás čím dál oblíbenější. A oblíbenou se stává i samotná příprava domácích hamburgerů. Tuto klasiku s obvykle s podáním řádného kusu masa, lze připravit i ve velmi chutné vegetariánské verzi, která není o nic ochuzena! Vyzkoušejte hamburger s domácími houskami a brokolicovým karbanátkem. Jak na to?
Blíží se nám Velikonoce a k těm neodmyslitelně patří nádivka. Přinášíme výborný recept na nádivku s koriandrem, jdeme na něj:
Je mnoho důvodů, proč se na krátkou chřestovou sezónu těšit a chřest na talíři rozhodně stojí za to! To ale u nás víme, však naše “bílé zlato” dosahuje mezinárodního věhlasu! K oblíbeným způsobům přípravy patří koláče a spojení celozrnného křehkého těsta, sýrové náplně a chřestu je naprosto geniální! Jak si připravit chřestový koláč?