Losos s bylinkovou krustou a šťouchanými brambory

Losos s bylinkovou krustou a šťouchanými brambory

Losos v bylinkách je variantou na běžné lososové filety. Bylinková krusta mu dodá jak na chuti, tak na křupavosti, což ocení hlavně děti. V nouzi můžete použít i sušené bylinky, v tom případě nechte těstíčko na krustu chvíli odpočinout, aby se jejich chuť i vůně rozvinula. Do šťouchaných brambor můžete přidat zbytek bylinek nebo třeba nasekané olivy, abyste dodrželi středozemní atmosféru receptu.
Pečená krůtí prsa s čočkovým salátem

Pečená krůtí prsa s čočkovým salátem

Čerstvé krůtí maso má minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými druhy mas i vyšší obsah bílkovin, které potřebujeme pro obnovu a správné fungování buněk. Je mnohem chutnější než kuřecí a ve spojení s čočkovým salátem si dopřejete zdravý a velmi výživný oběd!
Zeleninový salát s chřestem a sýrem halloumi

Zeleninový salát s chřestem a sýrem halloumi

Sýr halloumi pochází z Kypru a díky své hutné konzistenci se skvěle hodí ke smažení nebo grilování. Když jej doplníte osvěžujícím chřestem a klasickým míchaným salátem, bude výborný jako příloha k masům nebo jako vegetariánská večeře.
Jarní zelená ředkvičková polévka

Jarní zelená ředkvičková polévka

Ředkvičky jsou skvělé nejen do salátu, ale i do pikantní polévky. Pro ještě lepší chuť zužitkujete i nať. Pokud byste raději polévku decentní a nepálivou, ředkvičky přidejte pár minut před koncem vaření. Kdo si naopak potrpí na pikantní jídla, uschová si část natě na ozdobu. Jak na to?
Salát s mořskými řasami a tofu

Salát s mořskými řasami a tofu

Mořské řasy do svého jídelníčku zařaďte co nejčastěji. Jsou totiž zdrojem jódu a dalších minerálů, které naše potrava neobsahuje dostatek. Zelenému salátu dodají spolu s tofu asijský šmrnc a když je doplníte třeba ještě klíčky, připravíte si extra zdravou a rychlou večeři.
Domácí sriracha

Domácí sriracha

Pálivá omáčka sriracha s typickým orlem ve znaku se stala nedílnou součástí jídelníčku těch z nás, kdo milují pikantní jídla. Snadno si ji můžete vyrobit sami, bez použití barviv nebo konzervantů. Barvu jí dodají chilli papričky a nepotřebujete ji konzervovat, protože zmizí rychlostí blesku.
Panini – 15minutová svačinka do práce i do školy

Panini – 15minutová svačinka do práce i do školy

Panini znamená italsky „malý chléb“, „rohlík“. Jeho příprava je snadná a rychlá: stačí rozkrojit oblíbené pečivo, obložit jej sýrem, šunkou, špenátem a dochutit hořčicí. Tento základní recept můžete přizpůsobit své chuti a aktuálnímu stavu ledničky. Skvělé jsou třeba panini s uzeným lososem a koprem, vajíčkem, uzeninou nebo různými typy sýrů.
Jarní salát s konopným olejem

Jarní salát s konopným olejem

Rukola obsahuje více vitamínů než ostatní saláty. Protože je její chuť velmi výrazná a ostrá, zjemněte ji hlávkovým salátem. Pak už zbývá jen pohanka pro zdravé cévy, mandle a konopný olej. Osvěžující salát dodá nejen vitamíny, ale i bílkoviny a díky pohance zasytí na dlouhou dobu.
Humus s čerstvou nastrouhanou mrkví, česnekem a řapíkatým celerem

Humus s čerstvou nastrouhanou mrkví, česnekem a řapíkatým celerem

Lněný olej je má vysoký obsah zdravých omega-3 mastných kyselin, denně bychom jej měli sníst dvě lžičky. Hummus s řapíkatým celerem, mrkví a sójovou omáčkou bude vítaným zpestřením jídelníčku dětí i dospělých. Stačí k němu nakrájet na hranolky zeleninu nebo jej podávat s chipsy.
Švestkové čatní

Švestkové čatní

Už vás omrzely běžné omáčky? Vyzkoušejte exotické švestkové čatní. Můžete si jej dát také ke smaženému sýru.
Poctivá česká koprovka

Poctivá česká koprovka

Tradiční kombinace hovězího masa, smetanové koprové omáčky a knedlíků je sice náročná na přípravu, ale odmění se vám úžasnou chutí. Jedinečnou chutí – protože českou koprovku v žádné jiné zemi nevaří, resp. pokud připravují koprové omáčky, jsou vždy studené. Když si budete chtít ušetřit čas a námahu, můžete použít už hotový vývar a namísto masa ji můžete podávat s vařeným vejcem.