Dýně Hokkaido má svou specifickou, lehce oříškovou chuť, která se hodí jak pro slané pokrmy, polévky nebo nádivky, tak i pro sladké dezerty. Je bohatá na vitamíny a minerální látky. Pro svou nízkou energetickou hodnotu, vysoký obsah vlákniny a detoxikační účinky je vhodná i jako součást jídelníčku při redukční dietě.
Produkty z řady – zelenina
Marinované a smažené kousky kapra jsou možná ještě lepší než tradiční hranolky z brambor. Je to výborná finta, jak zdravé kapří maso naservírovat i těm, kdo je běžně nemají příliš v lásce.
Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.
Nebojte se neobvyklých jídel a upečte si zdravou červenou řepu v kombinaci s kozím sýrem, rukolou a křupavou bagetou. Během pár okamžiků tak vykouzlíte originální předkrm nebo lehkou večeři.
Když nevíte, co připravit dětem do školy nebo jako odpolední svačinku, vsaďte na tento zdravý obložený chleba. Proteiny, sacharidy a jedna porce zeleniny, to je přesně to, co vaše děti potřebují. A připravte rovnou dvě porce – i dospělí by měli zdravě svačit.
Specialita, na kterou Francouzi nedají dopustit – to jsou neodolatelné rilletes (čtěte "rijet"). Tato masová pochoutka pochází z 15. století z oblasti Touraine nacházející se ve střední Francii. Název vznikl jako zdrobnělina výrazu "rille" označujícího podlouhlý špalíček sádla.
Bazalkové pesto je už téměř klasika na těstovinách i k masu, co zkusit změnu a místo bazalky použíř petržel? Nezklame, zkuste!
Zažene drobný hlad a okouzlí i hosty na svátečním obědě. Tato rychlá a osvěžující polévka je připravená cobydub a navíc dodá mnoho antioxidantů, vlákniny a vitamínů.
Zbyla vám z oběda rajčata a nevíte, jak je zpracovat? Vyzkoušejte neovyklý rajčatový džem - chutná skvěle s topinkami nebo různými druhy sýrů!
Italský chléb focaccia se běžně dochucuje olivovým olejem, solí, různými bylinkami, cibulí, sýrem nebo sušenou šunkou. Chutná výborně jako příloha k jídlům, základ na pizzu nebo sendvičový chléb.