Seznamte se s kotrčem. Tato výrazná houba roste na kořenech borovic a vypadá trochu jako mozek. Pokud na ni natrefíte, popadněte ji a šup s ní do polévky! Uvaříte ji za pár minut a kotrč je úžasně křupavý.
Produkty z řady – zelenina
Kvásek, houby, cibule, brambory a vajíčka. Ano, výsledkem bude hutná a tradiční polévka. Kyselu se sice říká jídlo chudých, ale jeho chuť je miliónová. Je lehce navinulé, voní po houbách a není lepší polévka na povzbuzení po náročné noci nebo třeba dlouhém putování podzimními lesy.
Cizrna patří mezi nejkvalitnější luštěniny a obsahuje velké množství cukrů, bílkovin a vlákniny. Pomazánka z cizrny, jinak také humus, vydrží v ledniččce až 2 dny.
Vynikající zdravé a lehké jídlo. Pokud vaše děti nejedí maso, můžete lososa nahradit kuřecím masem.
Sladkokyselý ananas, pikantní chilli džem a dravá ryba tvoří dohromady zajímavou kombinaci na večeři nebo originální jídlo na party.
Fenomén poslední doby – to je vietnamská polévka Pho. Pokud jste zatím neměli možnost ji ochutnat, nezoufejte. Podle tohoto receptu si polévku připravíte snadno i doma.
Úžasná delikatesa, která je dodnes tradičním pokrmem hlavně na Orlicku.
Geniální pochoutka k televizi nebo na oslavu. Zdravá alternativa bramborových lupínků se hodí i na nabírání pomazánky nebo guacamole. Bez éček, bez soli, bez zbytečného oleje.
Bílé jogurty často nakupujeme do zásoby a když se blíží datum spotřeby, nevíme co s nimi. Připravte si marinády na kuřecí špízy – jednu pikantní indickou a druhou tymiánovou.
Zkoušeli jste si připravit domácí houbovou nádivku? Kromě toho, že si báječně pochutnáte, krásně provoníte celou kuchyň.
Že rýžová kaše může být jen nasladko? Nesmysl. Tento recept vám ukáže, že kombinace kaše s cuketou, telecím masem a špenátem je dokonalá.