Domácí sterilovaná řepa může být pikantní, jemná nebo sladká podle vaší chuti. Tato nenápadná rostlina je elixírem zdraví a krásy. Kombinovat ji můžete například s křenem.
Produkty z řady – zelenina
Do octa nemusíte nakládat jen „nudné“ okurky. Mnohem zajímavější bude třeba kombinace naložené cukety s rajčaty a cibulkami.
Tahle odšťavněná kombinace vám dodá tolik vitaminu C, že si na vás chřipka ani nachlazení nedovolí, imunitu posílí i zázvor.
Ovocné šťávy počítáme do pitného režimu úplně stejně jako vodu, čaje nebo jiné nápoje. Doporučujeme kombinaci ovocno-zeleninového freshe ,,zelený koktejl".
Proslulý francouzský pokrm se může na první pohled zdát velmi náročný na přípravu a suroviny. Vám ale stačí jen hovězí maso, zelenina a hrnec na zapékání. Za tři hodiny se můžete těšit na měkoučké maso, které se téměř rozplývá na jazyku, a úžasnou omáčku plnou koncentrované chuti.
S enoki dokážete krásně ozdobit salát, hlavní chod či polévku. Enoki je možné zakoupit čerstvou ve velkých obchodech či na některých tržištích.
Čirok je vynikající obilovina, bohatá svým vyváženým obsahem sacharidů, bílkovin, vlákniny a minerálů.
Houby Shitake lze upravovat jakýmkoli způsobem, nejlépe se hodí do polévek či omáček. Shitake lze koupit sušenou v obchodech se zdravou výživou nebo čerstvou ve větších marketech.
Chřestová sezóna je v plném proudu a vy nevíte co uvařit? Tento lehký salát s křupavými krutónky je jednoduchý na přípravu a chutná skvěle!
Lebedu možná najdete na vlastní zahradě. A než ji vyhodíte jako plevel, zkuste z ní přípravit špenát jako přílohu. Uvidíte, že rázem se z ní stane oblíbená surovina.
Lehce ostrý, svěží salát plný ředkviček. Zvládnete jej připravit za pár minut a skvěle vás ochladí v horkých dnech.