Chladnější dny si můžete zpestřit vynikajícími recepty z medu. Co třeba zkusit medovou kachnu se zázvorem? V případě pokud si nejste jistí, který z medů byste si měli vybrat, tak odborníci doporučují sáhnout po medovicovém, tedy konkrétně lesním.
Produkty z řady – zelenina
Cibule patří k velmi zdravým potravinám a navíc je levná a jednoduchá na přípravu! Vyzkoušejte francouzskou cibulačku, zapečené brambory, dip nebo exotickou marmeládu.
Cibule patří k velmi zdravým potravinám a navíc je levná a jednoduchá na přípravu! Vyzkoušejte francouzskou cibulačku, zapečené brambory, dip nebo exotickou marmeládu.
Obyčejná cibule se promění v nebeskou krmi. Francouzský recept je nenáročný na suroviny, práci i čas. Odmění se vám ale božskou chutí, dá vám energii a radost do života. Víte, že ve Francii se říká, „kam chodí cibule, nechodí lékař“?
Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
Nádivka si na našem stole zaslouží místo častěji než jednou za rok o Velikonocích. Jako příloha se hodí k masům a samotná může posloužit jako lehké jídlo. Skvěle chutná i vychladlá.
Silná polévka z husích nebo kachních drobů, zahuštěná smetanou či mlékem a ochucená muškátovým oříškem. Protože je sytá, nahradí i hlavní jídlo a hodí se i jako životabudič po příliš bujarých oslavách.
Pečená dýně je podzimní klasika, která i v městském bytě vykouzlí atmosféru venkova. Stačí zavřít oči a zhluboka se nadechnout vůně smažené slaniny a zemité dýně. Poslouží jako nápaditý předkrm nebo příloha třeba k masu.
Květák patří podobně jako např. brokolice k tzv. superpotravinám a to díky tomu, že obsahuje malé množství sacharidů a tuků. Kromě toho je plný vitamínů a minerálů. Zkuste si připravit lahodné květákové placičky!